CE: Naftogaz trebuie să încheie un acord cu Rusia care să asigure livrările de gaze către Europa

Compania ucraineană de stat Naftogaz trebuie să încheie un acord cu Rusia care să asigure livrări neîntrerupte de gaze către Europa, a arătat Comisia Europeană după o reuniune de joi a experţilor în domeniul gazelor.

15 afișări
Imaginea articolului CE: Naftogaz trebuie să încheie un acord cu Rusia care să asigure livrările de gaze către Europa

CE: Naftogaz trebuie să încheie un acord cu Rusia care să asigure livrările de gaze către Europa

Întâlnirea grupului de coordonare a fost una de rutină, dar agenda sa a fost modificată pentru a fi discutată problema tensiunilor dintre autorităţile de la Moscova şi Kiev, în condiţiile în care 80% din exporturile ruseşti de gaze tranzitează Ucraina.

"Comisia cere ambelor părţi, Gazprom şi Naftogaz, să încheie un acord pe termen lung care să asigure tranzitul gazelor spre Europa", se arată într-un comunicat al CE.

Ucraina a subliniat dificultăţile pe care le are în atragerea fondurilor necesare plăţii viitoarelor importuri de gaze din Rusia, provocând îngrijorare în Europa că Rusia ar putea reacţiona prin întreruperea livrărilor pe piaţa ucraineană, inclusiv a celor destinate Europei.

Gazele ruseşti asigură un sfert din necesarul de consum din Uniunea Europeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici