Ce pierderi economice au provocat dezastrele naturale în 2013

Dezastrele naturale au provocat în prima jumătate a anului pierderi economice în valoare de aproximativ 85 miliarde de dolari, cele mai grave incidente fiind inundaţiile masive din Europa şi cutremurul din China din luna aprilie, potrivit unui raport al grupului britanic Aon.

386 afișări
Imaginea articolului Ce pierderi economice au provocat dezastrele naturale în 2013

Ce pierderi economice au provocat dezastrele naturale în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pierderile economice provocate de dezastre naturale în primul semestru din acest an au crescut cu 10 miliarde de dolari faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a lui 2012, dar se plasează cu 15% sub media ultimilor 10 ani, informează Bloomberg.

Pierderile economice acoperite de asigurare au totalizat în perioada analizată peste 20 miliarde de dolari, cu aproximativ 20% mai puţin decât în primele şase luni ale anului trect.

"Cel mai costisitor dezastru natural din prima jumătate a lui 2013 a fost, de departe, situaţia de inundaţii masive din Europa Centrală din mai şi iunie", se arată în raport.

Furtunile din Europa, care au ucis 23 de persoane, au provocat pierderi economice estimate la 22 miliarde de dolari, din care 5,3 miliarde de dolari sunt acoperite de asigurări.

Cutremurul din China din 20 aprilie, care a provocat moartea a 200 de oameni, a cauzat pagube eocnomice de 14 miliarde de dolari.

Pierderi economice semnificative au fost înregistrate şi în urma secetei din Brazilia şi China şi fenomenelor meteorologice severe care au provocat tornade în Statele Unite, se mai spune în raport.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici