ZF: Ce profituri au avut cele mai mari 2 bănci din România, în primul trimestru din 2020

  • Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România, a marcat un profit de 261 milioane lei în primul trimestru al anului, potrivit ziarului Financiar.
  • Grupul BCR a raportat profit net de 360 milioane de lei în primele trei luni.
5728 afișări
Imaginea articolului ZF: Ce profituri au avut cele mai mari 2 bănci din România, în primul trimestru din 2020

Ce profituri au avut cele mai mari 3 bănci din România, în primul trimestru din 2020

Cele mai mari 2 bănci din România şi-au anunţat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului.

Cea mai mare bancă românească, Banca Transilvania, a raportat un profit de 261 milioane de lei, în scădere cu 40% faţă de primul trimestru al anului trecut. Deşi au început anul în forţă, după primele două luni, au înregistrat scăderi din cauza crizei generată de epidemie.

Şi BCR, a doua cea mai mare bancă de pe piaţă după active, a înregistrat profit, mai exact unul de 428,3 milioane de lei, în creştere cu 60% faţă de anul trecut.

SERGIU MANEA, CEO BCR: ”Avem un rol important în repornirea economiei şi suntem pregătiţi să ni-l asumăm.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici