Ce salarii au angajaţii de la Comisia Europeană. Cât cheltuieşte Uniunea din banii noştri

Uniunea Europeană traversează o criză financiară fără precedent, şi anume criza datoriilor suverane. Statele mai puternice din punct de vedere economic, în frunte cu Germania şi Franţa, încearcă să salveze de la faliment ţări mai slabe precum Grecia, Portugalia sau Spania, în încercarea de a salva zona euro.

637 afișări
Imaginea articolului Ce salarii au angajaţii de la Comisia Europeană. Cât cheltuieşte Uniunea din banii noştri

Ce salarii au angajaţii de la Comisia Europeană. Cât cheltuieşte Uniunea din banii noştri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia Europeană pompează sute de miliarde de euro în ţări cu datorii record, dar în acelaşi timp, cheltuieşte miliarde de euro şi cu propriii angajaţi, bani proveniţi din alocările financiare ale ţărilor membre, adică din taxele şi impozitele plătite de contribuabili.

Potrivit unui raport prezentat de The Telegraph, Comisia Europeană (CE) are aproape 24.000 de angajaţi, din care mai mult de 10.000 sunt plătiţi cu peste 80.000 de euro pe an (peste 6.500 de euro pe lună).

Totodată, un membru al Parlamentului European (PE) câştigă dublu faţă de un parlamentar din Marea Britanie.

Şi cu toate că Europa trece printr-o criză financiară fără precedent, CE intenţionează să majoreze cu 7% bugetul Uniunii Europene în perioada 2014-2020, în ciuda opoziţiei vehemente a mai multor ţări membre.

Citeşte mai multe despre cât cheltuiesc instituţiile europene pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici