Cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani în Etiopia. Spital plin cu copii subnutriţi

Copii subnutriţi se înghesuie în secţia de pediatrie a principalului spital din oraşul Gode din Etiopia, în timp ce cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani a forţat multe familii să îşi părăsească locuinţele pentru a căuta ajutor.

351 afișări
Imaginea articolului Cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani în Etiopia. Spital plin cu copii subnutriţi

Cea mai gravă secetă din ultimii 40 de ani în Etiopia. Spital plin cu copii subnutriţi

Reuters scrie că a văzut într-o singură zi o duzină de copii subnutriţi în spitalul general din Gode.

Medicul pediatru Mohammed Amin a declarat că numărul acestora a început să crească în urmă cu aproximativ cinci luni.

„Până în prezent, am tratat 140 de copii subnutriţi, iar dintre aceştia patru au murit", a spus el. „Această cifră îi reprezintă doar pe cei care au venit la noi şi primesc tratament şi nu îi include pe cei din tabără".

Anul trecut, spitalul a primit 188 de copii subnutriţi, dar acum a avut atâţia într-o singură lună, a spus el, adăugând că multe familii au sosit cu mai mulţi copii subnutriţi.

Regiunea Cornul Africii se confruntă cu cele mai secetoase condiţii din ultimele peste patru decenii.

Programul Alimentar Mondial a declarat că aproximativ 15 milioane de persoane au nevoie de hrană în regiune, cifră care ar putea creşte la 20 de milioane până la sfârşitul anului.

Multe familii şi-au părăsit locuinţele pentru a căuta ajutor. Nimo Mohammed, în vârstă de 35 de ani, mamă a nouă copii, care urmează să mai nască încă un copil, locuieşte acum cu întreaga familie într-o tabără din regiunea Somali din sud-estul Etiopiei.

Mai mult de 10.000 de persoane primesc ajutor acolo - majoritatea femei şi copii. Aceştia locuiesc în case improvizate, făcute din lemne şi acoperite cu foi de plastic sau haine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici