Cea mai mare bancă din nordul Europei pregăteşte concedieri masive: 6.000 de persoane vor rămâne fără loc de muncă

Nordea Bank se pregătesc pentru o nouă perioadă de concedieri, după o primă etapă de eliminare a 6.000 de locuri de muncă, divizia de administrare a marilor averi - wealth management - fiind singura care nu va suferi din acest punct de vedere, relatează Bloomberg.

2218 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare bancă din nordul Europei pregăteşte concedieri masive: 6.000 de persoane vor rămâne fără loc de muncă

Cea mai mare bancă din nordul Europei pregăteşte concedieri masive: 6.000 de persoane vor rămâne fără un loc de muncă

Snorre Storset, şeful diviziei de wealth management spune că planul de a reduce numărul de angajaţi al organizaţiei nu va afecta divizia pe care acesta oconduce. El a mai ţinut să sublinieze faptul că încă există un boom în private banking în pieţe precum Norvegia şi Suedia, ţări care înregistrează cea mai rapidă creştere economică din Europa.

La jumătate lunii octombrie, Frank Vang-Jensen, CEO-ul Nordea, le spune angajaţilor că o bună parte din companie nu funcţionează în parametri optimi. Vang-Jensen a fost adus luna trecută pentru a rezolva problemele apărute în ultimii ani, după încercări eşuate de restructurare în ceea ce priveşte controlul costurilor şi refacerea veniturilor.

O consecinţă directă o reprezintă faptul că angajaţii din mai multe colţuri ale Nordea se pregătesc de concedieri semnificative, la care se adaugă cele 6000 care sunt deja în curs de finalizare. Unii investitori au apeciat mesajul noului management, în timp ce câţiva analişti anticipează o creştere a acţiunilor. O parte dintre cei care au comentat subiectul au ales să rămână rezervaţi: „Avem nevoie de acţiune, nu de lozinci”, au declarat cei de la Handelsbanken, una dintre cele mai mari bănci din Suedia.

De-a lungul anului trecut, rezultate înregistrate de divizia de asset-management ale Nordea au crescut cu 8%, deşi cele mai multe divizii ale băncii au încetat să mai facă angajari sau au început să reducă din numărul de angajaţi, conform unor date extrase din raportul Nordea pentru trimestrul 3 de anul acesta.

Cererile pentru serviciile de gestionare a banilor continuă să crească în regiunea nordică, care a avut unele dintre cele mai mici rate ale dobânzilor din lume. În Danemarca, ratele sunt negative încă din 2012, iar în Suedia dobânzile sunt sub zero din 2015.

Storset a spus, de asemenea, că vede potenţial adevărat într-o posibilă extindere a companiei în afara regiunii nordice. În trimestrul 3, Nordea a înregistrat fluxuri nete de 3,7 miliarde de euro. Majoritatea creşterilor au venit în urma vânzărilor instituţionale.

Taguri:
bănci,
restructurare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici