Cea mai mare bancă din Rusia, controlată de stat, este interesată de achiziţii în Europa de Est

Banca de stat Sberbank, cea mai mare din Rusia, este interesată de potenţiale achiziţii în Europa de Est pentru a obţine o creştere rapidă a operaţiunilor internaţionale, a afirmat un oficial al instituţiei financiare.

27 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare bancă din Rusia, controlată de stat, este interesată de achiziţii în Europa de Est

Cea mai mare bancă din Rusia, controlată de stat, este interesată de achiziţii în Europa de Est (Imagine: www.wikipedia.org)

Sberbank, care are o capitalizare de 54 de miliarde de dolari şi controlează circa un sfert din activele bancare din Rusia, a ieşit din criză cu suficiente fonduri care să-i permită să obţină 7% din venituri din operaţiuni în străinătate până în 2013.

"Sberbank este unul dintre cei mai mari potenţiali cumpărători din Europa de Est, este evident. Dar în acest moment nu am finalizat niciun plan concret", a afirmat pentru Reuters vicepreşedintele băncii, Andrei Donskikh.

Banca analizează achiziţia uneia din primele zece instituţii de credit din Ucraina şi, potrivit presei britanice, se numără printre candidaţii la achiziţia a 70% din acţiunile băncii poloneze Zachodni de la Allied Irish Bank.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici