Cea mai mare bancă din SUA se teme de concurenţa Facebook şi Google pe piaţa serviciilor financiare

Intrarea unor companii precum Facebook şi Google pe piaţa serviciilor financiare va crea dificultăţi pentru JPMorgan Chase, cea mai mare bancă din Statele Unite, a declarat directorul general al instituţiei de credit, Jamie Dimon, citat de Bloomberg.

204 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare bancă din SUA se teme de concurenţa Facebook şi Google pe piaţa serviciilor financiare

Cea mai mare bancă din SUA se teme de concurenţa Facebook şi Google pe piaţa serviciilor financiare

"Suntem unul dintre cele mai mari sisteme de plată din lume, dar vom întâmpina concurenţă din partea Google, Facebook şi a altora", a spus Dimon la o conferinţă Euromoney organizată la Riad, capitala Arabiei Saudite.

Companiile concurează pentru prezenţa pe piaţa globală a plăţilor electronice, cu o valoare estimată de până la 1.800 de miliarde de dolari pe an, potrivit unui raport Capgemini.

Google a creat Wallet, un sistem care utilizează smartphone-urile, în timp ce Facebook vrea să obţină în Irlanda aprobări pentru un serviciu care să permită utilizatorilor să depună bani prin intermediul site-ului, a scris în aprilie cotidianul Financial Times, fără să noteze sursele informaţiei.

Autorităţile de reglementare trenbuie să se decidă dacă ar trebui să supravegheze aceste companii dacă oferă servicii financiare.

"În niciun caz Google nu vrea să fie o bancă reglementată", a spus el.

Apple, care are informaţii despre peste 400 de milioane de carduri prin iTunes Store, analizează o extindere a sistemului de plăţi prin dispozitive mobile, a declarat în ianuarie o sursă apropiată situaţiei.

PayPal, sistemul de plăţi online deţinut de eBay, asigură aproximativ 40% din veniturile companiei americane, arată calculele Bloomberg.

JPMorgan va continua să concureze pe această piaţă şi în noul context.

"Vrem să facem mai uşor transferul de bani, autentificarea identităţii şi să reducem frauda. Vom concura şi avem mulţi specialişti în analiza datelor", a spus şeful JPMorgan.

De asemenea, concurenţa din partea instituţiilor financiare nebancare este în creştere, întrucât băncile trebuie să respecte standarde tot mai stricte la nivel global referitoare la capitalizare. Firme specializate în acordarea de împrumuturi, fonduri monetare şi alte instituţii financiare oferă servicii similare celor ale băncilor într-un climat mult mai puţin reglementat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici