Cea mai mare economie din Europa a evitat „la mustaţă” recesiunea

Economia Germaniei a trecut pe lângă recesiune, în ultimul trimestru al anului trecut, înregistrând o creştere zero, conform Biroului Federal de Statistică.

1638 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare economie din Europa a evitat „la mustaţă” recesiunea

Cea mai mare economie din Europa a evitat „la mustaţă” recesiunea (Foto: 123RF)

Germania a evitat astfel două trimestre consecutive de contracţie, care este definirea obişnuită a unei recesiuni.

Rezultatul este urmarea performaţelor slabe din comerţ, precum şi al cheltuielilor de consum scăzute.

Creşterea zero înregistrată în perioada octombrie-decembrie vine după o contracţie de 0,2% în trimestrul precedent.

Motivele încetinirii economice de anul trecut includ slaba performanţă a economiei mondiale şi un rezultate mai slabe în sectorul auto, consumatorii germani fiind mai puţin dispuşi să cumpere maşini noi, pe fondul confuziei legate de noile standarde de emisii.

În plus, nivelurile scăzute ale apelor, în special ale Rinului, au afectat transporturile de bunuri, mai notează BBC.

Analiştii vorbesc de o încetinire a consumului, de o scădere a investiţiilor în afaceri, dar şi de reducerea exporturilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici