Cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea datelor firmelor este omul

Cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea datelor firmelor este omul, este de părere Mădălin Dumitru, CEO-ul Cyber Smart Defence, companie locală specializată în furnizarea de soluţii şi servicii de prevenire a atacurilor cibernetice.

709 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea datelor firmelor este omul

Cea mai mare vulnerabilitate pentru securitatea datelor firmelor este omul (Imagine: Ana Poenaru/ Arhiva Mediafax Foto)

"Femeia de serviciu este uşor de cumpărat, are card de acces peste tot şi nimeni nu o bagă în seamă", a spus el.

Compania Cyber Smart Defence realizează teste de penetrare, audit de securitate şi alte metode de "cyber intelligence" prin intermediul căruia încearcă să prevină atacurile cibernetice.

"De obicei se sparg baze de date, se fură informaţii şi se tranzacţionează bani. Tehnologia este un cadru propice pentru astfel de atacuri", spune Dumitru.

Persoanele care descoperă vulnerabilităţile sistemului şi vin cu soluţii pentru rezolvarea problemelor se numesc "hackerii albi". Aceştia simulează atacuri reale, autorizate şi apoi livrează un raport cu vulnerabilităţile găsite: "Nu a existat un client la care să mergem şi să nu găsim probleme de securitate. La început le dăm veştile proaste şi apoi le oferim soluţii. Oamenii înţeleg că au nevoie de serviciul respectiv”.

Bazele de date se tranzacţionează pe piaţa neagră, care se ridică la miliarde de euro.

”Nu se mai practică clonarea de carduri, se fură bazele de date şi se alimentează conturi, apoi banii se retrag sub formă de bitcoin. Acum nu se mai foloseşte metoda clasică, nu îţi mai fură hackerul banii”, precizează Mădălin Dumitru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici