Cea mai rapidă transformare: zona Barbu Văcărescu – Floreasca s-a schimbat radical în plină criză prin investiţii de 600 mil. euro

Pe o rază de mai puţin de un kilometru în jurul staţiei de metrou Aurel Vlaicu, investitorii imobiliari au construit şi continuă să ridice clădiri de birouri în care la final ar putea lucra 40.000 de oameni. Doi dintre investitori – sud-africanul Martin Slabbert şi grecul Ioannis Papalekas – vor să controleze această zonă care până la venirea crizei era, din punct de vedere imobiliar, doar o pată gri pe harta Capitalei.

957 afișări
Imaginea articolului Cea mai rapidă transformare: zona Barbu Văcărescu – Floreasca s-a schimbat radical în plină criză prin investiţii de 600 mil. euro

Cea mai rapidă transformare: zona Barbu Văcărescu – Floreasca s-a schimbat radical în plină criză prin investiţii de 600 mil. euro (Imagine: Octav Ganea/Arhiva Mediafax Foto)

Cea mai înaltă clădire din România, cel mai scump mall vândut în Bucureşti, primul proiect de pe piaţa locală al grupului suedez Skanska şi sediul unor companii precum Oracle, Raiffeisen, PwC, Colgate-Palmolive sau Exxon au în comun perimetrul format în jurul străzilor Fabrica de Glucoză şi Barbu Văcărescu, pasajului Pipera şi calea Floreasca.

La începutul crizei, în această zonă era doar fostul sediu al grupului Oracle, dezvoltat de Raiffeisen Evolution, un showroom auto al grupului Porsche, câteva clădiri mai vechi şi mult teren disponibil pentru construcţii. Între timp, zona a devenit de nerecunoscut după ce investitorii au dezvoltat şi tranzacţionat clădiri de 600 de milioane de euro în acest perimetru, iar în următorii doi-trei ani miza ar putea depăşi un miliard de euro.

O contribuţie de circa 100 de milioane de euro la aceste investiţii o va aduce proiectul Bucharest One, cea mai mare dezvoltare de birouri aflată în construcţie acum în Capitală.

Citeşte mai multe despre dezvoltarea zonei Barbu Văcărescu – Floreasca pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici