Cei mai mari traderi de petrol se aşteaptă ca preţul să rămână scăzut încă un an

Cei mai mari producători de petrol aşteaptă o relaxare minoră în criza preţului petrolului, scrie Bloomberg.

642 afișări
Imaginea articolului Cei mai mari traderi de petrol se aşteaptă ca preţul să rămână scăzut încă un an

Cei mai mari traderi de petrol se aşteaptă ca preţul să rămână scăzut încă un an (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

14 din 15 traderi principali de petrol se aşteaptă ca petrolul să rămână între 40 şi 60 de dolari barilul în următoarele 12 luni. Preţul petrolului a rămas în această ţintă în ultimele cinci luni.

Companiile producătoare de petrol şi gaze au tăiat peste 350.000 de job-uri de la începutul scăderii preţurilor din 2014, iar exportatorii au pierdut sute de miliarde de dolari în investiţii. În timp ce petrolul a urcat de la minimul din ultimii 12 ani, atins la începutul lui 2016, supraproducţia din SUA ţine preţurile la jumătatea nivelelor de acum doi ani.

"Problema este că imediat cum preţurile încep să crească, producătorii americani încep să urce brusc producţia", a spus Arzu Azimov, şeful Socar Trading. "Piaţa va rămâne în jurul valorilor de 40-50 de dolari, maxim 55 de dolari", a adăugat el.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici