Cel mai mare combinat siderurgic din România a repornit un furnal. Suma folosită pentru reparaţii

  • Combinatul siderurgic LIBERTY Galaţi a anunţat că a repornit Furnalul nr. 5.
  • Potrivit reprezentanţilor unităţii siderurgice, furnalul a beneficiat de un program de reparaţii şi modernizări în valoare de 18,3 milioane de lei.
38482 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare combinat siderurgic din România a repornit un furnal. Suma folosită pentru reparaţii

Cel mai mare combinat siderurgic din România a repornit un furnal. Suma folosită pentru reparaţii

Programul a fost lansat în luna decembrie, anul trecut, şi s-a încheiat în martie. Decizia privind repornirea furnalului a fost luată în urma semnalelor de redresare a pieţei oţelului la nivel european, susţinute de îmbunătăţirea costurilor de producţie şi a preţurilor, au explicat reprezentanţii unităţii.
„Dorim să vă confirmăm că săptămâna trecută am repornit Furnalul nr. 5 şi operaţiunile de aglomerare - în urma unui program complex de mentenanţă şi îmbunătăţiri, luând în considerare semnalele de redresare a pieţei. Pe parcursul acestui program, am menţinut întreaga echipă şi am continuat să facem investiţii pe platforma siderurgică şi în calitatea produselor noastre pentru a creşte profitabilitatea companiei”, au anunţat luni reprezentanţii companiei LIBERTY.

Lucrările de mentenanţă şi îmbunătăţiri de la Furnalul nr. 5 au inclus înlocuirea plăcilor de uzură şi a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare, deblocarea zonelor de evacuare şi de epurare a gazelor, curăţarea cuvei furnalului şi a platformelor superioare şi modernizare macaralelor de la depozitul de fier al Oţelăriei.

Reprezentanţii companiei mai anunţă că LIBERTY Galaţi se va concentra pe strategia de creştere a flexibilităţii producţiei, de extindere a portofoliului de produse şi de accelerare a planurilor de transformare GREENSTEEL.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
liberty,
furnal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici