Cel mai mare combinat siderurgic din România reporneşte un furnal

Combinatul LIBERTY Galaţi anunţă repornirea Furnalului nr. 5 la jumătatea lunii martie a acestui an, decizia fiind luată în urma semnalele de redresare a pieţei oţelului la nivel european, susţinute de îmbunătăţirea costurilor de producţie şi a preţurilor, anunţă reprezentanţii unităţii.

39576 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare combinat siderurgic din România reporneşte un furnal

Cel mai mare combinat siderurgic din România reporneşte un furnal

Potrivit LIBERTY, Furnalul nr. 5 a beneficiat de un program de mentenanţă şi îmbunătăţiri în valoare de 18,3 milioane de lei lansat în luna decembrie, care a „crescut siguranţa, stabilitatea, fiabilitatea şi eficienţa energetică, asigurând companiei o poziţie solidă în momentul redresării pieţei”.

LIBERTY Galaţi continuă să investească în proiecte care au rolul de a creşte profitabilitatea companiei, precum dezvoltarea producţiei de tablă şi ţevi şi extinderea capacităţii de fabricare a produselor din tablă prevopsită şi galvanizată cu valoare adăugată mare, mai susţin reprezentanţii combinatului gălăţean.

„Având în vedere semnalele care indică redresarea pieţei în Europa şi finalizarea cu succes a programului de mentenanţă si îmbunătăţire a Furnalului nr. 5, planificăm repornirea acestuia la mijlocul lunii martie. Pe parcursul acestui program am menţinut întreaga echipă şi am continuat să facem investiţii pe platforma siderurgică şi în calitatea produselor noastre pentru a creşte profitabilitatea companiei. În prezent, realizăm studii de fezabilitate pentru relocarea tehnologiei şi echipamentelor KG Steel din Coreea şi desfăşurăm procesul de licitaţie pentru două cuptoare electrice de ultimă generaţie, care vor asigura mult mai curând şi mai eficient transformarea LIBERTY Galaţi într-un producător GREENSTEEL", a declarat Ajay Aggarwal, preşedintele LIBERTY Steel Group Europe şi preşedintele Consiliului de Administraţie LIBERTY Galaţi.

Lucrările de mentenanţă şi îmbunătăţiri de la Furnalul nr. 5 au inclus înlocuirea plăcilor de uzură şi a două dintre reductoarele de la aparatul de încărcare, deblocarea zonelor de evacuare şi de epurare a gazelor, curăţarea cuvei furnalului şi a platformelor superioare şi modernizare macaralelor de la depozitul de fier al Oţelăriei.

Îmbunătăţirea tehnologiei şi calităţii produselor includ creşterea producţiei laminoarelor şi dezvoltarea portofoliului de produse din oţel de înaltă calitate (TMCP), creşterea capacităţii de fabricare a produselor din tablă prevopsită şi galvanizată cu valoare adăugată mare şi a capacităţii de producţie a ţevilor cu valoare adăugată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
oţel,
combinat,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici