Cel mai mare distribuitor de banane din lume: Companiile Chiquita şi Fyffes vor fuziona

Distribuitorii de fructe Chiquita Brands International (SUA) şi Fyffes (Irlanda) vor fuziona prin schimb de acţiuni într-o tranzacţie evaluată la aproximativ un miliard de dolari, creând cel mai mare comerciant de banane la nivel global, cu vânzări de aproape 5 miliarde de dolari.

810 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare distribuitor de banane din lume: Companiile Chiquita şi Fyffes vor fuziona

Cel mai mare distribuitor de banane din lume: Companiile Chiquita şi Fyffes vor fuziona (Imagine: Octav Ganea/Publimedia)

Acţionarii Chiquita vor deţine 50,7% din noua companie, care va avea peste 32.000 de angajaţi, a anunţat luni grupul irlandez Fyffes, potrivit Wall Street Journal.

Cele două companii au precizat că, la vânzările actuale, grupul ChiquitaFyffes va fi cel mai mare distribuitor de banane la nivel global, cu vânzări de peste 160 milioane de cutii pe an.

"Ne vom păstra brandurile, cunoscute atât clienţilor noştri, cât şi consumatorilor. Compania rezultată va putea aduce clienţilor o ofertă mai diversificată", a declarat directorul general al Chiquita, Ed Lonergan, citat de WSJ.

Preşedintele executiv al Fyffes, David McCann, va deveni director general al noii companii, iar Lonergan va ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici