Cel mai mare exportator de îngrăşăminte din Turcia, cumpără Agrium Agroport

Grupul turc Toros Tarim şi acţionarii canadieni ai Agrium Agroport au semnat recent un acord de preluare care se va finaliza prin crearea unei noi companii - Toros Agroport România SA – care va fi înregistrată în septembrie, anunţă Ziarul Financiar.

951 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare exportator de îngrăşăminte din Turcia, cumpără Agrium Agroport

Cel mai mare exportator de îngrăşăminte din Turcia, cumpără Agrium Agroport

Valoarea tranzacţiei nu a fost comunicată.

Agroport, un business agricol creat de românul Florin Radu, care a ajuns sub umbrela grupului canadian Agrium în 2014 în România, produce şi distribuie îngrăşă­minte sub brandul Nutrien.

„Scopul nostru este ca România, o ţară agricolă importantă, să devină a doua cea mai mare piaţă a noastră de desfacere. Ne dorim să ne facem cunoscuţi acolo”, a spus Hakan Goral, vicepreşedinte pe zona de agrobusiness al Tekfen Holding şi preşe­dinte al consiliului de administraţie al Toros Tarim. Conform lui Hakan Goral, compania Toros Tarim vrea să devină un jucător regional important prin iniţiativele de expansiune geografică.

Agrium este un grup canadian cu activitate la nivel global şi afaceri de 19,6 miliarde de dolari (17,7 miliarde euro) în 2018. În România, grupul canadian a intrat în 2009, iar în 2014 a fost unul dintre cei mai mari jucători din agrobusinessul local, cu afaceri de peste 100 de milioane de euro din vânzarea angro a îngrăşămintelor chimice, dar şi din achiziţionarea de cereale şi seminţe oleaginoase pentru export.

Grupul turc Tekfen Holding are activităţi în trei sectoare importante: agribusiness, real estate şi contractare, cu 40 de companii şi 12 filiale la nivel internaţional, conform datelor de pe site-ul companiei. Grupul a avut în 2018 1.140 de angajaţi şi total active de 2,96 miliarde de lire turcesti, aproximativ 460 mil. euro.

Taguri:
companii,
preluare,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici