Cel mai mare fond de investiţii din lume a atins active în valoare de 10.000 de miliarde de dolari

Activele BlackRock, cel mai mare manager de active şi cel mai puternic fond investiţii din lume, au depăşit pentru prima dată pragul de 10.000 de miliarde de dolari, conform Financial Times.

1563 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare fond de investiţii din lume a atins active în valoare de 10.000 de miliarde de dolari

Prin comparaţie, valoarea de piaţă cumulată a Apple, Microsoft, Alphabet (Google), Amazon şi Tesla era de 9,615 mld. dolari înaintea şedinţei de tranzacţionare de vineri. Gigantul cu sediul în New York a declarat că a înregistrat o creştere de 15% a activelor în T4/2021 şi a ajuns la 10,01 trilioane de dolari, nivel influenţat de fluxurile primite de platforma ETF (exchange traded fund – fond tranzacţionat la Bursă) iShares şi strategiile active ale companiei.

BlackRock a raportat cea mai mare creştere organică din istoria sa, chiar dacă activele noastre aflate sub administrare au atins noi maxime”, a spus preşedintele şi CEO-ul Larry Fink. ETF-urile au dominat din nou fluxurile, divizia „vedetă” iShares atrăgând net 104 mld. dolari de dolari, ceea ce a dus totalul din 2021 la 306 mld. dolari în fluxuri nete, adică peste 1 mld. dolari în fiecare zi lucrătoare a anului.

Veniturile au depăşit 5 miliarde de dolari în ultimele trei luni ale anului, în timp ce venitul net ajustat a fost de 1,61 mld. dolari în aceeaşi perioadă, datele fiind în linie cu aşteptările analiştilor. Chiar dacă acţiunile BlackRock au scăzut cu 5% anul acesta, fără să luăm în calcul şedinţa de tranzacţionare de vineri, creşterea din 2021 a fost de aproape 30%. De asemenea, dacă ne raportăm la ultimul deceniu, BlackRock este administratorul de active cu cea mai bună performanţă la nivel mondial. Trendul ascendent adoptat de pieţe şi fluxurile ridicate de bani au generat o creştere de 1.330 mld. dolari a activelor gestionate de BlackRock în 2021. Suma este de aproape trei ori peste valoarea de piaţă a Visa.

Analiştii argumentează că anul acesta se poate dovedi a fi mai complicat pentru grupurile de investiţii, pe măsură ce băncile centrale se pregătesc să înăsprească politicile monetare în lunile următoare. Însă experţii sunt de părere că BlackRock poate trece cu brio peste provocări, având în vedere că franciza sa de investiţii pasive, prima la nivelul industriei şi, mai presus de toate, divizia iShares, pot contracara slăbiciunile strategiilor de capital privat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici