Cel mai mare producător de ceasuri din lume închide toate fabricile şi se aşteaptă la cel mai rău an de până acum

Rolex, cel mai mare producător de ceasuri din lume, a decis joi să închidă toate fabricile din Elveţia pentru cel puţin zece zile, iar incertitudinea comercială adusă de coronavirus a lovit toată industria ceasurilor, transmite Bloomberg.

5424 afișări
Imaginea articolului Cel mai mare producător de ceasuri din lume închide toate fabricile şi se aşteaptă la cel mai rău an de până acum

Cel mai mare producător de ceasuri din lume închide toate fabricile şi se aşteaptă la cel mai rău an de până acum

Richemont, un alt producător important, a ajuns să ofere reduceri de preţ de până la 49% pentru ceasurile Cartier second-hand, într-o ofertă specială timp de o săptămână pe site-ul său de revânzare vintage, Watchfinder.

Târgurile de ceasuri din Basel şi Geneva au fost anulate. Până la sfârşitul săptămânii, Swatch va reduce programul de lucru pentru 70% din personalul de producţie.

Industria elveţiană de ceasuri a mai supravieţuit vremurilor grele înainte, dar Rolex, Omega şi Cartier se confruntă acum cu o combinaţie de lovituri economice inedite.

Industria se adaptase la declinul generat de protestele politice de pe cea mai mare piaţă a sa, Hong Kong, până când a apărut noul coronavirus. Încetinirea economică a Chinei ameninţă să afecteze şi restul lumii. Între timp, puternicul franc elveţian, preţurile mari ale aurului şi închiderea magazinelor va genera costuri mult mai mari companiilor ca Swatch Group AG şi Richemont.

Exporturile elveţiene de ceasuri au scăzut în februarie cel mai mult faţă de ultimele opt luni, livrările către China şi Hong Kong au scăzut cu 52%, respectiv 42%.

Declinul urmează să se înrăutăţească în această lună, deoarece epicentrul bolii se mută în Europa, care are acum mai multe cazuri diagnosticate decât China.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici