Cele mai bune zile şi cele mai bune ore pentru a rezerva bilete de avion ieftine

Sâmbăta şi duminica sunt cele mai bune zile pentru a rezerva un bilet de avion, în timp ce miercurea şi joia sunt zilele în care românii au şanse mari să rezerve bilete de avion mai scumpe, arată un studiu.

3002 afișări
Imaginea articolului Cele mai bune zile şi cele mai bune ore pentru a rezerva bilete de avion ieftine

Cele mai bune zile şi cele mai bune ore pentru a rezerva bilete de avion ieftine

Călătorii care caută sau rezervă zboruri în această perioadă se confruntă cu preţurile biletelor de avion mai scumpe, unele ajungând la cele mai mari tarife din ultimii ani. Revenirea la normalitate a adus şi o creştere semnificativă a tarifelor pentru acest an, călătorii plătind în medie cu cel puţin 15-20% mai mult pe un bilet dus-întors comparativ cu anul trecut.

Vola.ro a pus la cale un studiu raportat exclusiv la piaţa din România, în care a analizat care sunt cele mai ieftine zile pentru a rezerva zboruri, dar şi care sunt cele mai eficiente trucuri pentru a călători într-un mod accesibil.

Potrivit studiului, cea mai ieftină zi în care să rezervăm bilete de avion din România este duminica, aceasta fiind urmată îndeaproape de sâmbătă. La polul opus, zilele în care se găsesc cele mai scumpe bilete de avion sunt miercurea şi joia.

De asemenea, cea mai ieftină zi în care se poate zbura este marţea, în cazul în care o persoană călătorieşte singură, şi sâmbăta, în cazul în călătoresc minim două persoane.

Preţul unui zbor Bucureşti (Otopeni) - Londra într-o zi de marţi este de 35 de euro, iar joi este aproape dublu: 74 de euro. Situaţia este valabilă şi pentru o altă destinaţie, un zbor Bucureşti - Milano într-o zi de marţi costă 29 de euro, însă într-o zi de joi, zborul de pe aceeaşi rută este 66 de euro.

Există, totodată, şi un interval orar optim pentru a rezerva biletele: în fiecare zi, între orele 18.00 şi 20.00.

De asemenea, cele mai bune preţuri pentru zborurile din România sunt disponibile cu cel puţin 30-45 de zile în avans. Dacă sunt rezervate cu mai puţin de 30 de zile înainte călătoriei, s-ar putea să fie mai scumpe cu până la 60%. De exemplu, un zbor Veneţia - Bucureşti în luna mai este acum 31 de euro, cu 64% mai ieftin decât ar costa dacă ar fi rezervat cât mai aproape de data călătoriei.

Media preţurilor a crescut de la 20-40 euro în 2022 la 40-60 euro în 2023. Cele mai scumpe bilete sunt disponibile în lunile iulie, august şi septembrie.

Pentru o călătorie mai ieftină, românii pot renunţa la bagajul la cală, care creşte semnificativ preţul total al biletului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici