Centralele de apartament ar putea fi INTERZISE. Motivul pentru care un cercetător ce lucrează pentru UE a făcut această propunere

Emisiile de carbon din încălzirea rezidenţială pot fi drastic reduse dacă Europa va accepta interzicerea de noi instalaţii de încălzire pe gaze, cel mai târziu până în 2030, potrivit unui cercetător danez care a condus un studiu la nivel european pentru reducerea emisiilor sectorului de încălzire.

12493 afișări
Imaginea articolului Centralele de apartament ar putea fi INTERZISE. Motivul pentru care un cercetător ce lucrează pentru UE a făcut această propunere

Centralele de apartament ar putea fi INTERZISE. Motivul pentru care un cercetător ce lucrează pentru UE a făcut această propunere

Brian vad Mathiesen este, conform Euractiv, academician şi cercetător specializat în sisteme de energie inteligentă la Universitatea Aalborg din Danemarca. El este coordonatorul principal al Heat Road Europe, un proiect finanţat de UE, menit să dezvolte o strategie europeană în domeniu. Proiectul a analizat sistemele de încălzire din 14 ţări membre UE, printre care şi România.

Vad Mathiesen spune că 50-70% din gospodăriile din UE ar putea fi deservite mai ieftin, prin intermediul reţelelor de termoficare.

O dată certă pentru interzicerea centralelor şi boilerelor pe petrol şi gaze ar trebui să fie inclusă în strategia europeană 2050 pentru emisii scăzute de dioxid de carbon, cu 2030 termen limită pentru instalarea de noi cazane pe gaz, spune profesorul.

O astfel de interdicţie ar face gazele disponibile pentru utilizarea în scopuri mai valoroase decât încălzirea.

Cu toate acestea, majoritatea ţărilor UE intenţionează în prezent să extindă sistemele de furnizare a gazelor, nu le reducă, notează Euractiv.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici