CEO OMV Petrom: Scumpirile de acum arată cât de importantă este existenţa resursei locale

Scumpirile de acum arată cât de importantă este existenţa resursei locale. Avem planul pentru Marea Neagră, credem că statul român vrea acest proiect, dar este critic să luăm o decizie anul acesta, spune Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, citată de ZF.

1173 afișări
Imaginea articolului CEO OMV Petrom: Scumpirile de acum arată cât de importantă este existenţa resursei locale

CEO,OMV Petrom: Scumpirile de acum arată cât de importantă este existenţa resursei locale

„Gazul este cheie pentru tranziţia energetică a Româ­niei, dar este cru­cială clarificarea legii offshore anul acesta. Credem că statul şi România vor deblocarea acestui proiect, credem în acest proiect, mai ales în contextul în care este o investiţie logică pentru toate părţile“, a declarat directorul executiv al OMV Petrom.

La mijlocul lunii trecute, americanii de la ExxonMobil, implicaţi alături de OMV Petrom în proiectul Neptun Deep din Marea Neagră, au declarat că acordă un ragaz de 4 luni producătorului Romgaz pentru a veni cu o ofertă în vederea preluării participaţiei de 50% din blocul Neptun.

Deja, proiectul a atras 1,5 miliarde de dolari, Romgaz urmând să intre în locul americanilor de la ExxonMobil, în cazul în care va exista o înţelegere între cele două părţi.

Potrivit unor declaraţii anterioare ale managementului OMV Petrom, care va fi operatorul proiectului, dacă legislaţia offshore s-ar modifica azi, decizia finală de investiţii pentru blocul Neptun din Marea Neagră durează un an de zile, primele molecule de gaze urmând să fie extrase abia la patru ani după luarea deciziei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici