Cererile de rambursare a fondurilor UE destinate agriculturii vor fi procesate în maximum 45 zile

Cererile de rambursare a fondurilor comunitare vor fi procesate în maximum 45 zile şi în cazul banilor alocaţi de UE pentru sectorul agriculturii, după sistemul aplicat pentru fondurile structurale şi de coeziune, informează Guvernul.

208 afișări
Imaginea articolului Cererile de rambursare a fondurilor UE destinate agriculturii vor fi procesate în maximum 45 zile

Cererile de rambursare a fondurilor UE destinate agriculturii vor fi procesate în maximum 45 zile (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Executivul a decis recent ca autorităţile de management să fie obligate să verifice cererile de rambursare de fonduri comunitare într-un termen limită de 45 zile, înainte ca solicitările să fie transmise Comisiei Europene.

Decizia ca acest termen să fie valabil şi în cazul fondurilor europene pentru agricultură a fost luată în urma discuţiei de joi dintre premierul Emil Boc, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, şi ministrul Afacerilor europene, Leonard Orban, în cadrul comitetului interministerial pe tema fondurilor europene destinate agriculturii.

"În cadrul comitetului interministerial s-a decis aplicarea şi pentru fondurile europene din sectorul agriculturii a măsurii de procesare a cererilor de rambursare ale beneficiarilor în termen de maximum 45 zile de la data prezentării cererilor. Această măsură este deja în vigoare pentru fondurile structurale şi de coeziune şi va intra în vigoare după emiterea unui ordin al ministrului Agriculturii, în cursul săptămânii viitoare", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Sursa citată mai arată că au fost analizate măsurile pentru atingerea ţintei de absorbţie de 2,5 miliarde euro pentru acest an, pentru toate cele trei componente care vizează agricultura, respectiv Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală, Fondul European de Garantare Agricolă şi Fondul European pentru Pescuit.

Pentru acest an, Guvernul şi-a propus să atragă aproximativ 6 miliarde euro fonduri europene, reprezentând o rată de absorbţie de 20%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici