CES 2020 | Cele mai interesante lansări: Samsung prezintă un ecran fără margini, LG un model OLED flexibil. Surpriza târgului - VIDEO

Marţi se deschide oficial târgul Consumer Electronic Show, ce are loc în Las Vegas, în perioada 7 - 10 ianuarie, inteligenţa artificială, 5G, dispozitive pliabile, tehnologie de supraveghere, rezoluţii 8K şi robotica fiind cuvintele cheie ale ediţiei din acest an.

2972 afișări
Imaginea articolului CES 2020 | Cele mai interesante lansări: Samsung prezintă un ecran fără margini, LG un model OLED flexibil. Surpriza târgului - VIDEO

Sursa FOTO: Profimedia Images

La expoziţie va fi prezentă şi familia Trump, respectiv Ivanka Trump, fiica preşedintelui american, care va acorda un interviu şefului CES, Gary Shapiro. Shapiro se confruntă cu critici pentru că a invitat-o pe Ivanka să discute despre viitorul muncii, nemulţumiţii vorbind de nepotism şi de faptul că femei mult mai bine calificate din domeniul tehnologic sunt ocolite.

Pe de altă parte, disputa comercială a preşedintelui Trump cu China a determinat unele dintre cele mai mari firme de tehnologie din ţara comunistă să anuleze sau să-şi reducă implicarea în evenimentul din Las Vegas, notează BBC.

CES generează interes în special pentru gadgeturile care apar, printre care se numără asistenţi virtuali pentru casele inteligente, roboţi şi aplicaţii domestice ale inteligenţei artificiale, dispozitive pentru comunicare, televizoare ce încearcă să impună noi standarde de calitate a imaginii.

O tigaie care verifică greutatea şi temperatura ingredientelor înainte de a ghida utilizatorul prin intermediul unei aplicaţii, butoane pentru aragaz inteligente, care permit proprietarilor să crească flacăra aragazului prin comandă vocală şi îl opresc automat dacă este lăsat nesupravegheat prea mult timp, dar şi rafturi inteligente, care monitorizează reducerea cantităţilor de alimente se numără printre exponatele domeniului casnic. Sistemul Townew promite să elibereze oamenii de truda de a lega pungile de gunoi. Coşul se deschide automat atunci când detectează un obiect din apropiere, iar sacii se sigiliează singuri, la o simplă apăsare a unui buton.

În materie de televiziune, Samsung va prezenta un ecran fără margini iar LG un model OLED flexibil, de 65 de inch, care coboară in tavan. De asemenea, tehnologia 8K primeşte un impuls. Aceasta dispune de patru ori mai mulţi pixeli decât 4K şi de 16 ori mai mari decât ecranele 1080p. Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo vor fi filmate în formatul „super hi-vision”, dar încă nu este clar care companii de transmisie vor susţine iniţiativa, în afara NHK din Japonia şi Rai din Italia. Cu puţin conţinut 8K, producătorii de televiziune sunt presaţi să demonstreze că tehnologiile lor îmbunătăţesc în mod vizibil calitatea imaginii, faţă de discurile Blu-Ray şi transmisiile video cu rezoluţie mai mică.

Va apărea şi o nouă tehnologie în televiziune: Mini-LED. Aceasta implică utilizarea unor diode mai mici decât în ​​mod normal care vor lumina pixelii ecranului. Acest lucru permite să existe zone de iluminare mai distincte şi diferenţieri mai clare între lumină şi întuneric. Noua tehnologie nu va produce negrul profund al OLED şi nu se va potrivi cu tehnologia microLED, unde diodele sunt atât de mici încât pot fi alocate pixelilor în mod 1: 1, dar ar trebui să ofere o imagine HDR impresionantă la un preţ relativ accesibil. TCL a confirmat că va lansa televizoare Mini-LED la CES, iar alte mărci pot face acest lucru, chiar dacă le numesc altfel.

În materie de roboţi şi AI, Star Labs, divizie a Samsung, prezintă Neon, descris ca un „om artificial”. Alte detalii nu au fost făcute publice, dar a fost confirmat faptul că nu este destinat să înlocuiască asistentul virtual al firmei, Bixby. Picnic va prezenta o maşină care poate pregăti până la 300 de pizza pe oră, fiecare cu un set personalizat de topping-uri, controlată de o aplicaţie. Start-up-ul are ambiţii de a se extinde în sandvişuri, salate şi tortillas în curând. Alţi roboţi sunt meniţi să distreze, cum este MarsCat, de la Elephant Robotics din China. MarsCat este un amestec de felină cu robo-câinele Aibo de la Sony, care se poate juca cu jucării, recunoaşte vocea proprietarului şi chiar poate interacţiona cu pisicile reale. Tombot promovează un căţel robot labrador. Maşina, sensibilă la atingere, este destinată persoanelor în vârstă şi altora care vor un animal de companie, dar nu pot interacţiona cu un animal adevărat. Tombot a fost conceput echipa din spatele Muppets şi este cu siguranţă drăguţ, dar limitat în funcţii.

În materie de transport, Manta5 Hydrofoil oferă un nou mod de a călători, pentru că poate fi utilizat pe mare, atât timp cât apa nu este prea agitată. Pedalele bicicletei acţionează o elice, iar în locul roţilor există elemente asemănătoare cu aripile. Eforturile biciclistului sunt suplimentate cu un motor electric, care poate ajuta vehicolul să atingă viteze de până la 21 km/h. O astfel de bicicletă costă 5.800 de lire sterline.

Dolphin1 al OceanAlpha este o dronă care poate salva vieţi, controlată de la distanţă.

BMW, Mercedes-Benz, Hyundai şi Nissan se numără printre producătorii auto care promit că vor prezenta noi concepte.

Honda a spus că îşi va dezvălui propriul asistent virtual, care poate fi chemat cu cuvintele trecute „OK Honda”.

LG va prezenta WebOS Auto, un sistem de operare pentru maşinile conectate la internet. Acesta se bazează pe sistemul de televiziune inteligent al companiei, dar va face faţă concurenţei operatorilor Apple Carplay şi Android Auto.

Între timp, Bosch a preluat un nou tip de afişaj 3D pentru tablourile de bord pentru maşini, care nu necesită ca şoferul să poarte ochelari speciali. Compania spune că ecranul face alertele să pară „mai evidente şi mai urgente”

Segway va prezenta Apex - prima sa motocicletă, care încă nu este scoasă la vânzare, iar start-up-ul francez Wello speră să atragă interesul pentru un vehicul compact cu trei roţi, conceput pentru călătorii scurte în care un singur pasager este transportat la cu până la 40 km/h.

Conceptul de maşină electrică Vision S a companiei Sony, surpriza târgului CES din Las Vegas

Gigantul japonez Sony a suprins participanţii la una dintre cele mai mari expoziţii din domeniul tehnologiei din lume, CES din Las Vegas (7 - 10 ianuarie), cu prezentarea unui model de maşină electrică denumit Vision S, transmite BBC.

Citeşte continuarea...

CES 2020 | A fost lansat the Impossible Sausage, un produs de „carne alternativă”. Cum arată - VIDEO

Un înlocuitor de carne bazat pe plante a fost lansat la Las Vegas de unul dintre principalii producători de „carne alternativă”, Imposible Foods, firma din spatele Impossible Burger, care vrea să ajungă la un public global cu cea mai recentă masă vegetariană, prezentată la târgul CES, anunţă BBC.

Citeşte continuarea...

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici