CFR a reluat licitaţiile estimate la peste 2 miliarde euro la linia Frontieră - Curtici - Simeria

CFR a reluat licitaţiile pentru reabilitarea a aproximativ 140 de kilometri de cale ferată pe secţiunea CF Frontieră - Curtici - Simeria, cu o valoare totală estimată la 2,3 miliarde euro, cu TVA, procedurile fiind anulate anterior pentru erori în documentaţia proiectelor.

504 afișări
Imaginea articolului CFR a reluat licitaţiile estimate la peste 2 miliarde euro la linia Frontieră - Curtici - Simeria

CFR a reluat licitaţiile estimate la peste 2 miliarde euro la linia Frontieră - Curtici - Simeria (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Licitaţiile au fost lansate iniţial în februarie, dar au fost anulate în aprilie, compania anunţând la acel moment că decizia a fost luată pentru a evita încălcarea legislaţiei, întrucât în urma contestaţiilor depuse s-au descoperit erori sau omisiuni în fişa de date şi în anunţul de participare.

CFR a anunţat vineri că licitaţiile în vederea atribuirii celor patru contracte de reabilitare a 141,3 km de cale ferată sunt programate la 29 iulie.

Lucrările ar putea să înceapă cel mai devreme în luna septembrie, pe termenele minime prevăzute de lege şi fără contestaţii, a declarat agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al administratorului reţelei feroviare, Oana Brânzan.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 8,2 miliarde lei, fără TVA. Contractele vor fi atribuite prin licitaţie deschisă, pentru preţul cel mai scăzut, şi vor avea o durată de 5 ani (3 ani execuţia lucrărilor plus 2 ani perioada de garanţie).

Iniţial, contractele urmau să fie atribuite prin licitaţie restrânsă.

Lucrările se vor executa pe subtronsoanele Km 614 - Cap Y Bârzava (44,7 km), Cap Y Bârzava - Cap Y Ilteu (36,1 km), Cap Y Ilteu - Gurasada (19,7 km) şi Gurasada - Simeria (40,8 km), pe teritoriul judeţelor Arad şi Hunedoara.

Licitaţia pentru primele două loturi are o valoare estimată de 3,8 miliarde lei, iar în cazul celorlalte două tronsoane lucrările sunt evaluate la 4,4 miliarde lei.

Proiectul este finanţat cu bani europeni, în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Transport 2007-2013 şi 2014-2020, şi fonduri de la bugetul de stat.

Reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră - Curtici - Simeria este inclusă de Guvern în lista proiectelor care vor fi finanţate cu prioritate în acest din fonduri europene nerambursabile, fonduri rambursabile şi de la bugetul de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici