CFR Călători lansează un serviciu de transport al autoturismelor călătorilor

CFR Călători va lansa un serviciu de transport al autoturismelor, destinat călătorilor care utilizează trenurile de noapte, urmând să fie instalate, la finele anului, rampe de încărcare şi descărcare în gările din Bucureşti, Arad, Constanţa şi Oradea.

1726 afișări
Imaginea articolului CFR Călători lansează un serviciu de transport al autoturismelor călătorilor

CFR Călători lansează un serviciu de transport al autoturismelor călătorilor (Imagine: Mediafax Foto)

"Suntem în faza de pregătire a licitaţiei pentru achiziţia de rampe de încărcare/descărcare şi vom lua pentru început şase rampe mobile, care vor fi montate la sfârşitul anului în Bucureşti, Arad, Constanţa şi Oradea", a declarat, vineri, directorul general al CFR Călători, Alexandru Noapteş, într-un seminar pe tema transporturilor, organizat la Poiana Braşov.

Serviciul se adresează persoanelor care călătoresc în străinătate sau în ţară şi au nevoie, la destinaţie, de autoturism.

"Momentan, ne gândim să facem în aşa fel încât cei care circulă cu vagonul de dormit să aibă inclus în bilet preţul acestui serviciu. Este un serviciu suplimentar şi va costa în plus, dar încercăm să îl facem atractiv", a spus Noapteş.

CFR Călători a primit solicitări din partea pasagerilor care doresc să circule spre Austria sau din nordul ţării spre litoral, potrivit directorului CFR Călători.

Compania deţine două vagoane modificate pentru transportul autoturismelor - cu capacităţi de 9, respectiv 12 maşini - şi intenţionează să modernizeze alte 12. Modificarea unui vagon necesită trei săptămâni şi costă aproximativ 250.000 euro.

Preţul unei rampe de încărcare-descărcare a autoturismelor variază între 100.000 şi 150.000 euro, conform estimărilor CFR Călători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici