CFR Marfă majorează tarifele pentru traficul intern cu 20%

CFR Marfă va majora tarifele pentru traficul intern cu 20%, de la 1 februarie, când va intra în vigoare o dispoziţie din luna decembrie a directorului general al companiei.

164 afișări
Imaginea articolului CFR Marfă majorează tarifele pentru traficul intern cu 20%

CFR Marfă majorează tarifele pentru traficul intern cu 20% (Imagine: Mediafax Foto)

Decizia a fost luată la 3 decembrie 2008, în baza unei hotărâri AGA, în urma căreia fostul director general al companiei, Liviu Bobar, a emis, la 15 decembrie 2008, o dispoziţie privind majorarea tarifelor.

Tarifele variază în funcţie de distanţă, de tipul vagonului şi de greutatea transportată.

Actualul director al CFR Marfă, Călin Graţian, a declarat, luni, agenţiei MEDIAFAX, că tarifele majorate reprezintă o primă ofertă, pentru firmele care nu au contracte sau acorduri cu compania.

"Tarifele publicate sunt în fapt «tarife de vitrină». Menţionăm faptul că peste 97% din transporturile realizate de societate se derulează în baza unor contracte şi acorduri, şi au alte tarife decât cele publicate. Tarifele şi condiţiile de derulare a transporturilor sunt negociate de la caz la caz", a spus Graţian.

Potrivit directorului CFR Marfă, acest sistem de lucru este practicat de toţi operatorii feroviari din Europa.

"Societatea îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă puternic concurenţială, alături de alţi 25 de operatori feroviari privaţi. Preţurile de contractare se formează liber pe piaţa transporturilor feroviare. Având în vedere liberalizarea transporturilor feroviare, clientul are opţiunea de a alege cu ce operator feroviar să lucreze", a precizat directorul companiei.

El a afirmat că, în cazul în care apar modificări ale elementelor care compun costurile (energie, combustibil, taxa de utilizare infrastructură, etc), CFR Marfă va modifica tarifele conform condiţiilor contractuale, noua ofertă nefiind aplicată fără notificarea prealabilă a clientului.

"În ciuda evoluţiilor nefavorabile a principalelor elemente de cost, CFR Marfă nu a modificat, în anii 2007 şi 2008, niciunui client preţul serviciului de transport feroviar", a spus Graţian.

Tarifele pentru curăţarea vagoanelor de uz general şi cisternă, precum şi cele pentru rezervarea vagoanelor şi închirierea cuşetelor vor rămâne la valorile actuale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici