CFR va moderniza linia Vinţu de Jos-Coşlariu din judeţul Alba. Cât costă lucrările pentru tronsonul de 31 de kilometri

CFR SA va organiza, în luna septembrie, o licitaţie pentru modernizarea liniei de cale ferată Vinţu de Jos-Coşlariu din judeţul Alba, în lungime de 31,5 kilometri, contractul fiind estimat la 877,29 milioane lei (206,09 milioane euro), fără TVA.

539 afișări
Imaginea articolului CFR va moderniza linia Vinţu de Jos-Coşlariu din judeţul Alba. Cât costă lucrările pentru tronsonul de 31 de kilometri

CFR (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Modernizarea liniei presupune lucrări de consolidare, de reablitare a podurilor şi podeţelor şi construcţia unora noi, lucrări de electrificare şi energoalimentare, de telecomunicaţii, precum şi reablitarea clădirilor şi spaţiilor pentru instalaţiile tehnologice, a peroanelor şi amenajări pentru persoanele cu dizabilităţi.

Ofertele pot fi depuse până la 19 septembrie, iar criteriul de atribuire va ţine cont în proporţie de 80% de preţ şi de 20% de durata execuţiei. Termenul de execuţie va fi de maxim 36 luni de la data atribuirii contractului, la care se adaugă perioada de garanţie de 24 de luni.

Investiţia va fi finanţată din fonduri nerambursabile europene post-aderare, prion Fondul de Coeziune - 85%, şi de la bugetul de stat - 15%.

După finalizarea lucrărilor, trenurile de călători vor circula cu viteza de 160 km pe oră, iar cele de marfă cu 120 km pe oră.

Linia Vinţu de Jos-Coşlariu face parte din tronsonul Coşlariu - Simeria situat pe Coridourl IV pan-european (Constanţa - Bucureşti - Braşov - Alba Iulia - Curtici).

La începutul lunii iulie, CFR SA a lansat licitaţia pentru modernizarea tronsonului Vinţu de Jos - Simeria, în lungime de 44 de kilometri, contractul fiind estimat la 1,41 miliarde de lei (333,2 milioane euro), fără TVA.

În decembrie 2010, Ministerul Transporturilor a anunţat că, în ceea ce priveşte transportul pe calea ferată, are ca proiect prioritar modernizarea Coridorului IV şi că va lansa în 2011 licitaţii pentru trei tronsoane, respectiv Curtici-Simeria, Simeria-Coşlariu şi Coşlariu-Sighişoara, în lungime totală de 166,3 km, cu o valoare de 1,88 miliarde euro, şi modernizarea a 21 de gări, investiţia fiind de 227 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici