China a început să cumpere acţiuni la băncile locale, pentru a susţine bursele

O divizie a fondului suveran de investiţii controlat de statul chinez a început din nou să cumpere acţiuni la marile bănci locale pentru prima dată după criza din 2008-2009, acesta find cel mai recent semnal că autorităţile de la Beijing încearcă să susţină bursele, transmite Reuters.

238 afișări
Imaginea articolului China a început să cumpere acţiuni la băncile locale, pentru a susţine bursele

China a început să cumpere acţiuni la băncile locale, pentru a susţine bursele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Indicele Shanghai Compozit a pierdut aproape 17% în acest an, din cauza temerilor privind înăsprirea politicii monetare şi evoluţia economiei.

Achiziţia de acţiuni bancare de către divizia Hujin ar fi prima după criza financiară din 2008-2009 şi prima recunoscută oficial de către Beijing.

Compania Central Huijin Investment cumpără acţiuni la cele patru mari bănci din China, a anunţat, luni, după închiderea burselor, agenţia de presă Xinhua.

Potrivit Huijin, o divizie a fondului de 400 miliarde de dolari China Investment Corp, achiziţiile de acţiuni au ca scop sprijinirea băncilor de stat, ale căror acţiuni au scăzut, influenţate de restricţiile privind creditarea şi de reglementări mai dure legate de capital.

Xinhua nu a dat detalii privind achiziţiile Huijin.

Indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong, care se închide mai târziu decât cele din Shanghai şi Shenzhen, şi-a revenit puternic în ultimele minute de tranzacţionare, susţinut de ştirea Xinhua, şi a terminat şedinţa indecis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici