China a înregistrat în 2019 cea mai slabă creştere economică din ultimii 29 de ani. Măsurile introduse de regimul de la Beijing

Creşterea economică a Chinei a fost de 6,1% în 2019, cea mai slabă din ultimii aproape 30 de ani, în contextul războiului comercial cu Statele Unite, însă regimul de la Beijing a introdus o serie de măsuri pentru a contracara o scădere şi mai mare anul acesta, relatează Reuters.

1066 afișări
Imaginea articolului China a înregistrat în 2019 cea mai slabă creştere economică din ultimii 29 de ani. Măsurile introduse de regimul de la Beijing

Sursa FOTO: Profimedia Images

Produsul intern brut (PIB) al Chinei a crescut cu 6,0% în cel de-al patrulea trimestru al anului 2019, faţă aceeaşi perioada a anului anterior, au arătat date de la Biroul Naţional de Statistică de la Beijing, continuând în acelaşi ritm ca în cel de-al treilea trimestru.

Pentru întreg anul, PIB-ul Chinei a avansat cu 6,1%, cea mai lentă rată anuală de creştere înregistrată din 1990 până astăzi. Analiştii estimau o temperare a creşterii economice chineze de la 6,6% în 2018 la 6,1%.

Surse politice au declarat pentru Reuters că Beijingul intenţionează să stabilească pentru anul acesta un obiectiv de creştere economică mai scăzut, de aproximativ 6%, faţă de o ţintă de 6-6,5% în 2019, bazându-se pe creşterea investiţiilor în infrastructură pentru a evita o încetinire mai accentuată a celei de-a doua economii a lumii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici