China reduce rata dobânzilor, pentru a diminua costurile creditelor destinate companiilor

China a redus rata dobânzilor pentru a treia oară în ultimele şase luni, în efortul de a diminua costurile de împrumut pentru companii, pe fondul celui mai nefast an al economiei chineze din ultimii 25 de ani.

107 afișări
Imaginea articolului China reduce rata dobânzilor, pentru a diminua costurile creditelor destinate companiilor

China reduce rata dobânzilor, pentru a diminua costurile creditelor destinate companiilor (Imagine: HEPTA)

Banca Populară a Chinei (PBOC) a anunţat duminică, pe site-ul propriu, că, începând din 11 martie, dobânda anuală la împrumuturi va scădea la nivelul de 5,1%. Dobânda la depozite va scădea la 2,25%.

"Economia Chinei continuă să se confrunte cu presiuni relativ mari. În acelaşi timp, nivelul general al preţurilor interne rămâne mic, iar ratele reale ale dobânzilor sunt încă mai mari decât media istorică", precizează PBOC.

Deficitul comercial şi inflaţia au crescut în China în luna aprilie, indicând că a doua economie a lumii se confruntă cu presiuni majore şi tinde să se contracteze.

Potrivit analiştilor economici, nu se pune problema dacă, ci când Beijingul va modifica din nou politicile economice, în contextul în care creşterea economică a scăzut în primul trimestru cu şapte la sută, un nivel care aminteşte de criza financiară din perioada 2008/2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici