China va deveni în zece ani cel mai important centru pentru inovaţie din lume

China va deveni cel mai important centru pentru inovaţie din lume până în 2020, depăşind SUA şi Japonia, potrivit unui sondaj realizat în rândul populaţiei din şase state de producătorul de medicamente AstraZeneca şi citat de Reuters.

37 afișări
Imaginea articolului China va deveni în zece ani cel mai important centru pentru inovaţie din lume

China va deveni în zece ani cel mai important centru pentru inovaţie din lume (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

China este deja a doua mare economie a lumii, după ce a devenit "atelierul" industriei prelucrătoare mondiale, şi vizează acum segmente de piaţă pentru produse cu valoare ridicată prin creşterea investiţiilor în cercetare.

În prezent, Statele Unite se află pe prima poziţie în rândul celor mai inovative state, consideră 30% din cele 6.000 de persoane care au participat la studiu, fiind urmate de Japonia (25%) şi China (14%).

Peste un deceniu, 27% din cei chestionaţi se aşteaptă ca pe primul loc să se situeze China, urmată de India (17%), SUA (14%) şi Japonia (12%).

Evoluţia nu se va datora reducerii cheltuielilor de cercetare din SUA şi, mai degrabă, intensificării eforturilor din China şi India.

Un studiu realizat de Reuters în luna noiembrie a evidenţiat că în prezent China este al doilea stat din lume în funcţie de numărul de lucrări ştiinţifice, după SUA, iar cheltuielile de cercetare şi dezvoltare ale ţărilor din Asia, ca grup, au fost de 387 miliarde de dolari în 2008, faţă de 384 miliarde de dolari în SUA şi 280 miliarde de dolari în Europa.

Studiul AstraZeneca a fost derulat în şase ţări, respectiv Marea Britanie, SUA, Suedia, Japonia, India şi China.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici