Chinezii aruncă cu miile de miliarde de dolari. Americanii nu prea vor să le vândă companiile

Dispunând de capital din abundenţă graţie enormelor excedente comerciale şi înarmată cu cele mai mari rezerve valutare din lume, China a început să-şi investească bogăţiile în toate colţurile lumii, informează Ziarului Financiar.

590 afișări
Imaginea articolului Chinezii aruncă cu miile de miliarde de dolari. Americanii nu prea vor să le vândă companiile

Chinezii aruncă cu miile de miliarde de dolari. Americanii nu prea vor să le vândă companiile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui studiu al firmei de consultanţă Rhodium Group, în următorul deceniu China ar putea investi până la 2.000 de miliarde de dolari în companii, fabrici sau proprietăţi din afara graniţelor sale, investiţiile putând contribui la revigorarea creşterii Americii şi Europei.

Totuşi, raportul avertizează în acelaşi timp că Statele Unite riscă să piardă o mare parte din creşterea puternică a investiţiilor chineze din cauza politicii, unei rivalităţi în creştere între cele două ţări şi a unor percepţii adânc înrădăcinate că investiţiile chineze nu sunt bine venite în America.

Citeşte mai multe despre investiţiile chineze pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici