Video Chiria în starea de urgenţă, o adevărată povară pe umerii patronilor de magazine fashion

  • Chiriaşii magazinelor de fashion din mall vor să renegocieze chiriile
  • Proprietarii centrelor comerciale sunt afectaţi de această criză şi cer înţelegere
  • Pe lângă chirie, directorii de magazine sunt nevoiţi să plătească şi alte utilităţi
1862 afișări

De la impunerea stării de urgenţă nu mai ai unde să probezi o haină sau o pereche de pantofi. Magazinele din mall sunt închise. Adrian Câzu, directorul de dezvoltare al unor magazine de încălţăminte, se gândeşte deja la pierderi majore, odată cu închiderea celor 56 de magazine pe care le avea în centrele comerciale. El, şi alţii ca el, cer renegocierea chiriei.

„În momentul de faţă, toate mall-urile şi centrele comerciale sunt închise, iar noi, chiriaşii, nu avem folosinţa utilă a spaţiului închiriat. Este absolut firesc să nu datorăm chirie până la ridicarea stării de urgenţă”, declară Adrian Câzu, director de dezvoltare al unui cunoscut magazin de încălţăminte.

Pe de altă parte, proprietarii centrelor comerciale anunţă şi ei probleme.

„O să folosim certificatul cu precădere pentru amânarea la plată a utilităţilor. Facturile sunt destul de mari chiar şi pe perioada închiderii mall-ului”, spune Maria Crăciun, managerului unui centru comercial. 

Criza de coronavirus a trimis în şomaj tehnic un milion de oameni, iar 200.000 de angajaţi au rămas fără job.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici