Chiţoiu: Evaziunea n-a fost redusă faţă de 2012. Obiectivul a fost reducerea semnificativă

Ministrul de Finanţe, Daniel Chiţoiu, a declarat, miercuri, că evaziunea fiscală a rămas la acelaşi nivel ca în 2012 şi nu a crescut în termeni reali, precizând că obiectivul la preluarea mandatului a fost reducerea semnificativă a acestui fenomen, dar Direcţia Anti-Fraudă va opera de la 1 noiembrie.

525 afișări
Imaginea articolului Chiţoiu: Evaziunea n-a fost redusă faţă de 2012. Obiectivul a fost reducerea semnificativă

Daniel Chiţoiu (Imagine: Silviu Matei-Mediafax Foto)

Ministrul a susţinut, într-o emisiune la RTV, că de la preluarea mandatului obiectivul său a fost de a reduce semnificativ evaziunea fiscală, motiv pentru care a desfiinţat Garda Financiară, care şi-a dovedit ineficienţa în ultimii ani, şi a organizat un alt mecanism – Direcţia de Anti-Fraudă Fiscală.

El a susţinut că în această instituţie vor fi angajaţi peste 2000 de persoane.

"Dacă ne raportăm la nivelul veniturilor colectate în 2013, raportat la 2012, avem o colectare 105,6%, deci în termeni reali cât la nivelul anului 2012. Nu avem o accentuare a evaziunii fiscale, dar nu avem nici o reducere (...) Dacă dăm la o parte inflaţia, nivelul colectării în 2013 este la nivelul din 2012. În 2013 evaziunea fiscală nu a crescut faţă de 2012. Pe noi ce ne interesează, ne interesează ca începând cu 1 noiembrie să avem o structură care să combată într-adevăr evaziunea şi frauda fiscală", a susţinut Chiţoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici