Chiţoiu: Opt poli de creştere economică vor fi dezvoltaţi în România, dintre care doi la Timişoara

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, a anunţat, sâmbătă, la Timişoara, că în România vor fi dezvoltaţi opt poli de creştere economică, dintre care doi la Timişoara, pentru atragerea de investitori atât români, cât şi străini.

694 afișări
Imaginea articolului Chiţoiu: Opt poli de creştere economică vor fi dezvoltaţi în România, dintre care doi la Timişoara

Daniel Chiţoiu (Imagine: Silviu Matei - MediafaxFoto)

Ministrul Economiei a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că va lansa opt poli de creştere economică, dintre care doi la Timişoara, alţi doi fiind deja lansaţi la Cluj-Napoca şi Iaşi.

"Vom lansa opt poli de creştere economică în România, deja doi poli au fost lansaţi la Iaşi şi în Cluj-Napoca, iar în Timişoara vom lansa un pol de cecretare ştiinţifică şi de asemenea un pol de creştere pe zona agriculturii şi dezvoltării alimentare", a declarat Chiţoiu.

Ministrul a spus că, odată cu lansarea acestor poli de creştere economică, ministerul îşi propune să atragă investitori pentru dezvoltarea economiei.

"Ne interesează să aducem investitori şi să creăm un microclimat pentru dezvoltarea economiei în următorii ani. Timişoara este un centru universitar, aveţi resursele umane şi profesionale. Ne interesează să aducem firme româneşti şi străine să investească în cercatare. Statul vine cu facilităţi fiscale pentru cei care investesc şi autorităţile locale vor pune la dispoziţia acestor microcomunităţi de afaceri logistica necesară", a explicat ministrul.

Daniel Chiţoiu a mai spus că Ministerul Economiei este interesat ca cerealele, spre exemplu, să fie prelucrate la nivel local, în timp ce autorităţile locale vor pune la dispoziţia investitorilor infrastructura necesară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici