Christine Lagarde: Argentina face progrese

Argentina face "fără echivoc" un progres către atingerea obiectivelor sale de reducere a deficitului fiscal, ca parte a programului de finanţare cu 50 de miliarde de dolari al Fondului Monetar Internaţional (FMI), a precizat Christine Lagarde, Director General al FMI, citat de Reuters.

135 afișări
Imaginea articolului Christine Lagarde: Argentina face progrese

Christine Lagarde: Argentina face progrese

În cadrul întâlnirii miniştrilor de finanţe ai ţărilor G20 de la Buenos Aires, Christine Lagarde a precizat că specialiştii FMI s-au consultat cu oficialii argentinieni după ce nivelul inflaţiei din luna iunie a atins 29,5%, deasupra pragului ţintă. Ea a mai adăugat, însă, că obiectivele Argentinei în domeniul inflaţiei sunt "realizabile".

"Respectăm şi încurajam politicile dezvoltate de guvernul Argentinei", a adăugat Christine Lagarde, pe fondul unor proteste anti-FMI izbucnite în capitala Argintinei.

"Împrumutul FMI este un tratat colonial care va însemna o ajustare structurală mai fermă facuta împotriva poporului", a precizat Nicolas Caño, membru şi leguitor al Frontului de Stânga al Muncitorilor, citat de televiziunea sud-americană TeleSur.

La începutul lunii iunie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a fost de acord să împrumute Argentinei o sumă maximă de 50 de miliarde de dolari pentru ameliorarea situaţiei sale economice, în baza unei cereri de asistenţă primită din partea Preşedintelui Mauricio Macri.

Condiţiile acordării împrumutului au fost combaterea inflaţiei, reducerea cheltuielilor publice şi reducerea deficitului până la zero, până în 2020. Toate fiind probleme mai vechi în Argentina.

FMI a acordat, însă, şi posibilitatea guvernului de la Buenos Aires de a creşte cheltuielile sociale din banii împrumutaţi, în situaţia în care acest lucru va fi necesar. Potrivit, BBC, această clauză a fost inclusă, în parte, şi datorită reputaţiei proaste de care Fondul se bucură în rândul populaţiei argentiniene, lucru confirmat cu ocazia întâlnirii miniştrilor de finanţe G20.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici