Christine Lagarde: Economia mondială a intrat într-o fază periculoasă şi nesigură. Există riscul unei spirale de instabilitate financiară

Directoarea generală a FMI, Christine Lagarde, a avertizat miercuri la Beijing că există "riscul unei spirale de instabilitate financiară mondială" şi a cerut Chinei să îşi reevalueze moneda.

1457 afișări
Imaginea articolului Christine Lagarde: Economia mondială a intrat într-o fază periculoasă şi nesigură. Există riscul unei spirale de instabilitate financiară

Christine Lagarde (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Dacă nu acţionăm împreună, economia mondială riscă să intre într-o spirală de incertitudine şi instabilitate financiară", a avertizat Lagarde, referindu-se la criza datoriilor şi la ameninţările de recesiune, în cadrul unui discurs rostit la începutul unei vizite de două zile în China.

"Economia mondială a intrat într-o fază periculoasă şi nesigură", a subliniat directoarea Fondului Monetar Internaţional (FMI), adăugând că "Asia nu este la adăpost".

"China are nevoie de o monedă mai puternică", a afirmat Lagarde, în timp ce principalii parteneri comerciali ai Chinei se plâng de o rată de shimb slabă a yuanului, responsabilă, în opinia lor, de enorme excedente comerciale acumulate de Beijing.

Christine Lagarde a ajuns la Beijing pentru prima sa vizită în China în calitate de director general al FMI. Ea urmează să analizeze împreună cu oficialii chinezi consecinţele crizei datoriilor în Europa şi condiţiile în care a doua economie mondială ar putea fi convinsă să cumpere mai multe obligaţiuni suverane pe Vechiul Continent.

Ea a mers anterior la Moscova pentru a discuta cu liderii ruşi consecinţele crizei europene pentru ţara lor.

După un sejur la Beijing, miercuri şi joi, directoarea FMI va merge în Japonia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici