Cifrele care fac specială relaţia dintre SUA şi UK

  • Joe Biden e în Cornwall, în sud-vestul Angliei, în aşteptarea summit-ului G7.
  • Preşedintele american se vede joi cu premierul Boris Johnson.
  • Biden va vorbi cu Boris Johnson despre dezacourdruile legate de Brexit.
  • Preşedintele SUA este aşteptat să-şi exprime sprijinul pentru protocolul din Irlanda de Nord.
  • La G7 va fi finalizat acordul pentru stabilirea unui impozit global pentru marile corporaţii.
670 afișări
Imaginea articolului Cifrele care fac specială relaţia dintre SUA şi UK

Cifrele care fac specială relaţia dintre SUA şi UK

O puternică relaţie economică construită în timp leagă SUA şi Marea Britanie.
 
Companiile britanice au investit peste 560 miliarde de dolari în SUA, asta fiind mai mult de 15% din totalul investiţiilor străine directe.  La rândul ei, SUA este cel mai mare investitor din Marea Britanie. 
Firmele americane au investit aproape 758 miliarde de dolari pe piaţa britanică.   Englezii sunt al 7-lea cel mai mare partener comercial al Statelor Unite şi a cincea cea mai mare destinaţie de export. Lista poate continua, însă ceea ce a stricat Trump pe mandatul lui de preşedinte, repară acum Biden. 
 
Preşedintele american, Joe Biden e în aşteptarea summit-ului G7. Până atunci, însă, acesta se vede cu premierul Boris Johnson pentru a reafirma ceea ce numeşte el ‘’relaţie specială’’ dintre cele două ţări.  
 
JOE BIDEN, preşedintele SUA
”Consolidăm alianţa, îi dovedim lui Putin şi Chinei că Europa şi SUA au o legătură apropiată şi G7 va merge înainte”.
SURSĂ: The Independent
 
UE şi-a pierdut răbdarea cu privire la acordul Brexit iar Joe Biden arată ,,îngrijorări profunde’’ cu privire la efectul Brexitului asupra Irlandei de Nord. 
Jake Sullivan, consilierul American pentru Securitate naţională a declarat că preşedintele consideră protocolul din Irlanda de Nord ca fiind foarte important.  
 
Dincolo de o discuţie politică, dialogul de zilele acestea e despre bani. Irlanda a fost prima care asusţinut propunerea G7 şi a lui Biden pentru taxarea multinaţionalelor.  
 
DAVIN FROST, Brexit minister:
”Am avut discuţii destul de directe şi sincere despre această situaţie astăzi. Nu au existat progrese, nu au existat paşi înapoi şi vom continua să vorbim. Ceea ce trebuie să facem acum este să găsim foarte urgent câteva soluţii care să sprijine procesul de pace din Irlanda de Nord şi care să permită lucrurilor să revină la normal”.
SURSĂ: The Guardian 
 
Biden va participa pentru prima oară în calitate de preşedinte al Statelor Unite la summit-ul G7. Reuniunea din Cornwall a început cu bun augur cu acordul prealabil dintre miniştrii săi de finanţe privind impozitul pe profit. 
 
Companiile vor plăti un impozit de minimum 15% pe profit. Aceasta este şi miza cea mai mare - paradisul fiscal.  Să stabilească un impozit global minim pe profit pentru marile corporaţii. Al doilea punct important este situaţia Covid în diverse părţi ale lumii. Un exemplu în extreme sunt ţări din Africa care abia au început vaccinarea, în timp ce SUA şi Marea Britanie sunt pe drumul de imunitate completă. Ţările bogate au acum un surplus potenţial mare de vaccinuri.
 
RISHI SUNAK:
”Ei bine, sunt încântat să anunţ că astăzi, după ani de discuţii, miniştrii de finanţe ai G7 au ajuns la un acord istoric de reformare a sistemului fiscal global pentru a-l face potrivit pentru era digitală globală, dar, în mod crucial, pentru a se asigura că este corect astfel încât companiile potrivite să plătească impozitul potrivit în locurile potrivite”.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici