Cinci proiecte de antreprenoriat ale studenţilor din Craiova, finanţate de Ford

  • Ford România a anunţat, vineri, cinci noi programe de antreprenoriat social care vor fi finanţate cu sume cuprinse între 15.000 şi 30.000 de dolari.
  • Proiectele vor fi finanţate de Ford Motor Company Fund, latura filantropică a companiei, iar programul se desfăşoară în cadrul Centrului de Resurse şi Angajament Ford din Craiova (CRAF), inaugurat în luna octombrie 2018.
676 afișări
Imaginea articolului Cinci proiecte de antreprenoriat ale studenţilor din Craiova, finanţate de Ford

Cinci proiecte de antreprenoriat ale studenţilor din Craiova, finanţate de Ford

Potrivit unui comunicat al Ford România, proiectele vor fi finanţate de Ford Motor Company Fund, latura filantropică a companiei, iar programul se desfăşoară în cadrul Centrului de Resurse şi Angajament Ford din Craiova (CRAF), inaugurat în luna octombrie 2018.

„La fel ca în anii precedenţi, EDUCOL a organizat o competiţie între studenţii de la diferite facultăţi din cadrul Universităţii din Craiova, oferind consiliere şi îndrumare pentru a-i ajuta pe studenţi să-şi definească propunerile şi să le prezinte spre analiză către organizaţie, Ford România, Ford Fund, Primăria Craiova şi Federaţia Studenţilor Universităţii din Craiova”, se arată în comunicat.

Conform acestuia, cele cinci proiecte câştigătoare, care vor primi granturi cu o valoare cuprinsă între 15.000 şi 30.000 de dolari pentru a putea fi dezvoltate sunt:

EBiS Club - Înfiinţarea unui centru-platformă pentru închirierea de biciclete şi scutere electrice, pe baza unei aplicaţii rapide şi uşor de utilizat. Iniţierea şi dezvoltarea programului EBiS delivery pentru servicii rapide de curierat printr-un parteneriat activ cu GRENA.

EduMix 100 - Servicii de consultanţă în ceea priveşte învăţarea mixtă, alfabetizarea digitală şi crearea de conţinuturi digitale. Înfiinţarea unui studio de înregistrare care va fi folosit de 100 de profesori (în primul an) pentru a produce conţinuturi digitale pentru lecţii în sistem online.

Furnix - Centru de recondiţionare şi personalizare a elementelor de mobilier şi ateliere pentru copii.

Germiplants - Sere pentru cultivarea, producerea şi prelucrarea germenilor şi a plantelor aromatice şi medicinale.

Good Will - Centru de terapie prin artă (dans, muzică, teatru, ateliere de pictură), care îşi propune să dezvolte creativitatea copiilor şi tinerilor, facilitând incluziunea socială a celor provenind din medii defavorizate, a celor cu dizabilităţi sau a membrilor minorităţilor etnice.

„Solidaritatea a devenit tot mai importantă în contextul pandemiei de COVID 19. Prin urmare, în anul 2020, CRAF Craiova extinde gama de servicii oferite comunităţii prin intermediul a cinci noi întreprinderi sociale în domenii prioritare: producţie de alimente sănătoase, mobilitate socială şi servicii de curierat prietenoase cu mediul, recondiţionare de mobilier, învăţare mixtă şi terapie prin artă şi dans”, a declarat Leonardo-Geo Mănescu, manager CRAF şi preşedinte EDUCOL.

Aceste cinci noi proiecte se vor alătura celorlalte nouă aflate în curs de derulare la CRAF, care au primit deja granturi în anii precedenţi.

Peste 70 de studenţi vor colabora pentru a implementa proiectele la Centrul de Resurse şi Angajament Ford. Centrul permite studenţilor şi absolvenţilor de la Universitatea din Craiova să proiecteze şi să lanseze întreprinderi sociale inovatoare şi sustenabile - afaceri cu scop social - să contribuie la progresul economic şi să aibă un impact pozitiv asupra comunităţii lor.

„Sunt impresionat de impactul pozitiv pe care proiectele dezvoltate la CRAF îl au asupra comunităţii locale şi mă bucur că putem susţine şi în acest an iniţiativele antreprenoriale ale studenţilor din Craiova. Având în vedere perioada plină de provocări prin care trecem cu toţii, este şi mai important să trezim simţul de responsabilitate socială şi să încurajăm astfel de proiecte. Sper ca noile proiecte să se bucure de acelaşi succes ca şi cele aflate deja în derulare şi împreună să reprezinte un exponent al potenţialului pe care îl au tinerii din această regiune. Le doresc mult succes!”, a declarat Ian Pearson, preşedintele Ford România şi directorul fabricii Ford Craiova.

Proiectat pentru a sprijini creşterea numărului de locuri de muncă, a potenţialului economic şi îmbunătăţirea vieţii comunitare pentru locuitorii regiunii Olteniei, CRAF Craiova este subiectul unei investiţii de patru milioane de dolari de la Ford Motor Company Fund, care colaborează cu partenerul său internaţional care acordă granturi, Global Giving.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ford,
proiecte,
studenţi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici