Cine este Gautam Adani, omul de afaceri care a câştigat 70 de miliarde într-un an, devenind al doilea cel mai bogat miliardar din lume

  • Magnatul indian Gautam Adani i-a smuls lui Jeff Bezos titlul de al doilea cel mai bogat om din lume.
  • Asiaticul apare în indexul miliardariilor Bloomberg, conform căruia Adan, cu cele 146,9 miliarde de dolari, se află în spatele lui Elon Musk şi a averii sale de 260 de miliarde.
  • Bezos a fost retrogradat pe locul trei, cu 145,8 miliarde.
  • Grupul Adani operează în sectorul porturi, aeroporturi, centre de date şi este activ şi în sectorul energiei regenerabile.
40661 afișări
Imaginea articolului Cine este Gautam Adani, omul de afaceri care a câştigat 70 de miliarde într-un an, devenind al doilea cel mai bogat miliardar din lume

Cine este Gautam Adani, omul de afaceri care a câştigat 70 de miliarde într-un an, devenind al doilea cel mai bogat miliardar din lume

Adani l-a depăşit astăzi pe francezul Bernard Arnault pe lista Forbes, devenind al doilea cel mai bogat om din lume. Potrivit datelor în timp real din lista miliardarilor Forbes, averea netă a preşedintelui grupului cu acelaşi nume şi a familiei sale valorează acum 155,5 miliarde de dolari, faţă de 155,2 miliarde de dolari pentru proprietarul grupului LVMH.

În fruntea clasamentului este Elon Musk, care continuă să crească, în timp ce pe locul patru, după Adani şi Arnault, rămâne Jeff Bezos. Adani, 60 de ani, locuieşte în Mumbai şi este un industriaş miliardar care şi-a creat singur uriaşa avere.

Născut în statul Gujarat într-o familie bogată, el a abandonat afacerea cu textile a tatălui său pentru a începe ca gradator de diamante. Primul capitol din construcţia grupului său, care astăzi variază de la comerţ la porturi, de la centrale electrice la proprietatea aeroportului din Mumbai, a fost achiziţionarea unei companii de plastic. În august, Adani a fost numit cel mai bogat om din toată Asia, după ce a sărit pe locul trei în clasamentul Forbes şi l-a înlăturat pe „concurentul” indian Muskesh Ambani.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici