Cine va moşteni averea de 7 miliarde de dolari a lui Steve Jobs

Steve Jobs a lăsat în urmă o avere estimată de Forbes la 7 miliarde de dolari, formată în principal din acţiuni Apple şi Walt Disney, însă nu este încă sigur cum va fi împărţită moştenirea între cei patru copii, soţie şi soră.

4080 afișări
Imaginea articolului Cine va moşteni averea de 7 miliarde de dolari a lui Steve Jobs

Cine va moşteni averea de 7 miliarde de dolari a lui Steve Jobs (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Steve Jobs era căsătorit, din 1991, cu Laurene Powell, cu care a avut trei copii - un băiat şi două fiice, Reed (în vârstă de 20 de ani), Erin (16 ani) şi Eve (13 ani).

Jobs mai avea însă o fată dintr-o relaţie anterioară cu Chrisann Brennan, Lisa Brennan-Jobs, în vârstă de 33 de ani.

Emblematicul cofondator şi lider al Apple a mai lăsat în urmă o soră, pe Patti Jobs, dar şi numeroşi prieteni şi rude mai îndepărtate.

Averea sa a fost evaluată în septembrie de Forbes la 7 miliarde de dolari, atribuită muncii depuse la dezvoltarea Apple şi a studiourilor de animaţie Pixar.

Totuşi, cea mai mare parte din avere este reprezentată de acţiunile dobândite la Walt Disney Co după vânzarea Pixar către grup. Participaţia lui Jobs la Disney este evaluată la 4,4 miliarde de dolari.

El avea anul trecut 5,426 milioane de acţiuni Apple, care ar valora peste 2 miliarde de dolari la preţul de la închiderea şedinţei bursiere de miercuri de la New York.

Jobs ocupa locul 110 în topul Forbes al miliardarilor lumii, poziţia 34 în topul celor mai bogaţi americani şi locul 17 în clasamentul Forbes al celor mai puternici oameni din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici