Ciocănea: Consultant din Germania pentru strategia de industrializare

Ministerul Economiei vrea sa realizeze strategia privind industrializarea cu ajutorul unui consultant din Germania, lansând deja o cerere în acest sens, a declarat miercuri Adrian Ciocănea, fost secretar de stat în Ministerul Economiei.

174 afișări
Imaginea articolului Ciocănea: Consultant din Germania pentru strategia de industrializare

Adrian Ciocănea (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

"Avem nevoie de minister puternic care sa fie integrator, acesta a fost scopul pentru care s-au fãcut peste 500 de intâlniri cu reprezentanţi din industrie. Pasul următor a fost de a găsi un consultant reprezentativ pentru industria românească (...) Ministerul a decis să caute strijin inclusiv la unul dintre cele mai reprezentative state din Europa în ceea ce priveşte industria şi anume Germania. S-a lansat o cerere pentru un consultant din Germania", a spus Ciocănea la conferinţa anuală Reindustrializare şi Infrastructură, organizată de producătorul de pompe Aversa, în parteneriat cu Mediafax.

El a menţionat că în acest sens Ministerul Economiei a discutat şi cu consultanţi din ţară, arătând în acelaşi timp că un consultant german ar fi foarte potrivit pentru a ajuta industria românească în procesul de convergenţă.

"Este nevoie de un interlocutor puternic, care în clipa de faţă nu există, astfel încât mediul privat să ştie cu cine vorbeşte. Aşa cum merg lucrurile, Ministerul Economiei va dispărea pentru că dacă nu va mai exista industrie de stat nu şi-ar mai avea rostul", a adăugat Ciocănea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici