Circa 50 de companii franceze prospectează piaţa din România, pentru investiţii

Circa 50 de companii franceze prospectează piaţa din România, pentru a investi în domenii precum cel medical, energetic sau al mediului, iar câteva dintre acestea şi-ar putea concretiza planurile pe termen mediu, potrivit Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie.

366 afișări
Imaginea articolului Circa 50 de companii franceze prospectează piaţa din România, pentru investiţii

Circa 50 de companii franceze prospectează piaţa din România, pentru investiţii (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)

"În ultimii doi ani au venit în România aproape 100 de companii franceze, interesate de relaţii comerciale sau parteneriate locale, cărora Camera de Comerţ şi Industrie Franceză le-a acordat asistenţă pentru a-şi valida oportunitatea instalării şi pentru a-i ajuta în demersurile lor de prospectare. Trendul este în favoarea investitorilor francezi în România, deşi există interes şi din partea companiilor române care vor să investească în Franţa. În acest an a fost înregistrată o scădere de 30% a numărului de societăţi care prospectează piaţa românească", a declarat, într-o conferinţă de presă, directorul executiv al camerei de comerţ, Daniela Apolozan.

Printre cei mai mari investitori francezi în România se numără grupurile Renault, Orange, Lafarge, BRD-Groupe Societe Generale, Groupama, Danone şi Carrefour. În ultimele luni au intrat pe piaţa românească şi companiile Bongrain, care a achiziţionat pachetul majoritar al Delaco, şi Axa, prin preluarea Omniasig Life.

"Vrem ca Franţa să rămână pe locul al treilea în topul partenerilor comerciali şi al investitorilor străini în România. În prezent, investiţiile franceze în România sunt de circa şapte miliarde de euro, luând în calcul actualizarea investiţiilor şi originea companiilor, nu a capitalului. În ciuda crizei, în ultimii doi ani, nicio companie franceză importantă nu a părăsit România, în prezent fiind înregistrate la Registrul Comerţului peste 6.000 de companii cu participare franceză în capital", a spus Apolozan.

Ea a adăugat că potrivit statisticilor oficiale investitorii francezi ocupă locul cinci în topul investiţiilor străine, cu un stoc de aproximativ 3,9 miliarde de euro şi un flux de 591 milioane de euro anul trecut.

Potrivit reprezentanţilor Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie, în primul semestru importurile din Franţa au totalizat 1,43 miliarde euro, iar exporturile pe piaţa franceză s-au ridicat la 1,23 miliarde euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici