Citigroup, prima bancă de pe Wall Street care va avea o femeie în funcţia de director executiv

  • Jane Fraser va prelua funcţia de director executiv pentru Citigroup, cea mai importantă bancă din America
  • 37 de femei ocupă funcţia de CEO în topul celor mai mari companii din SUA
  • În 1998, doar două femei ocupau poziţia de CEO în topul companiilor americane
345 afișări
Imaginea articolului Citigroup, prima bancă de pe Wall Street care va avea o femeie în funcţia de director executiv

Citigroup, prima bancă de pe Wall Street care va avea o femeie în funcţia de director executiv

Citigroup, cel mai important grup din sistemul bancar din Statele Unite, este prima bancă de pe Wall Street care a numit o femeie în funcţia de director executiv.

Jane Fraser, actualul preşedinte al băncii, îi va lua astfel locul lui Mike Corbat, care va demisiona în luna februarie, anul viitor.

Numirea unei femei pentru o poziţie-cheie este un moment important pentru Wall Street, o lume dominată de bărbaţi. De exemplu, la o audiere a Congresului, de anul trecut, şapte şefi de băncii, inclusiv Mike Corbat, nu au ridicat mâna când au fost întrebaţi dacă succesorul lui ar putea fi o femeie sau o persoană de culoare.

Însă leadersheap-ul feminin se pare că ajunge la un nivel record anul acesta. 37 de femei ocupă funcţia de CEO în topul celor mai mari companii din Statele Unite, potrivit revistei Fortune. Producătorul auto General Motors, firma de asigurări de sănătate Anthem sau firma de curierat UPS sunt printre companiile mari americane conduse de femei. Din acest top, firma de curierat UPS şi compania IT Oracle au filiale şi în România, dar aici sunt conduse de CEO bărbaţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici