Cîţu a anunţat când va oferi detalii, în premieră, despre bugetul pe 2020: „Pentru prima oară, în ultimii trei ani, un ministru al Finanţelor le spune adevărul românilor”

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a anunţat că luni va da detalii, în premieră, despre bugetul pe 2020 şi despre un plan de măsuri pentru stabilizarea economiei naţionale, după moţiunea simplă depusă de PSD împotriva sa la Senat.

3112 afișări
Imaginea articolului Cîţu a anunţat când va oferi detalii, în premieră, despre bugetul pe 2020: „Pentru prima oară, în ultimii trei ani, un ministru al Finanţelor le spune adevărul românilor”

Florin Cîţu a anunţat când va oferi detalii, în premieră, despre bugetul pe 2020: „O să fie pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al Finanţelor le spune adevărul românilor”

Planul elaborat de Cîţu vizează şi eliminarea dezechilibrelor macroeconomice pe care economia le-a adunat în ultimii trei ani de guvernare social-democrată, potrivit ministrului de resort.

„Luni, 9 decembrie, veţi asista la o premieră. O să fie pentru prima oară, în ultimii trei ani, când un ministru al Finanţelor le spune adevărul românilor despre finanţe/buget/economie în Parlamentul României. Vă aştept să urmăriţi dezbaterile la moţiunea simplă depusă de PSD împotriva mea. După moţiune vorbim despre buget şi planul de măsuri pe care le-am pregătit pentru a stabiliza economia şi elimina dezechilibrele macroeconomice”, a scris Florin Cîţu, sâmbătă, pe Facebook.

Liberalul s-a angajat, prin declaraţii publice, ca deficitul pe 2020 să se apropie de circa 3,5% din PIB şi ca rata nominală de creştere a cheltuielilor bugetare să nu fie mai mare de 4%. Aceasta din urmă este o cerere a Comisiei Europene transmisă în recomandările din luna iunie a acestui an.

Eugen Teodorovici a anunţat săptămâna aceasta că PSD depune moţiune simplă la adresa ministrului de Finanţe Florin Cîţu. Moţiunea se numeşte „Guvernare PNL - numele tău este austeritate” şi va fi votată şi dezbătută luni în plenul Senatului, de la ora 16.00.

„Dacă este cineva care consideră că deprecierea din ultima perioada a leului, ulterior preluării guvernării de către PNL, nu are nicio legătură cu avalanşa de declaraţii iresponsabile scoase din obscuritatea unei pagini personale de Facebook şi aduse în lumina reflectoarelor la nivel de poziţii oficiale şi atitudini publice «asumate», atunci am ajuns în situaţia unei harababuri la nivelul puterii executive, ce ar putea degenera într-o degringoladă la nivelul întregii ţări”,potrivit textului moţiunii simple a PSD.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cîţu,
buget,
moţiune

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici