Cîţu se laudă din nou: În mai, investiţiile din ţară au ajuns la 13,1 miliarde de lei, cea mai mare cifră din ultimii zece ani

  • În luna mai 2020, cheltuielile pentru investiţii au ajuns la 13.1 miliarde lei, cea mai mare cifră din ultimii zece ani în România.
  • Pentru deconectarea serviciilor de carantină au fost alocate 59 milioane de lei.
  • Cheltuielile pe concedii medicale au ajuns la 637 milioane lei în luna mai.
549 afișări
Imaginea articolului Cîţu se laudă din nou: În mai, investiţiile din ţară au ajuns la 13,1 miliarde de lei, cea mai mare cifră din ultimii zece ani

Cîţu se laudă din nou: În mai, investiţiile din ţară au ajuns la 13,1 miliarde de lei, cea mai mare cifră din ultimii zece ani

În luna mai a acestui an, cheltuielile acordate pentru investiţii în România au ajuns la 13.1 miliarde de lei, cea mai mare cifră din ultimii zece ani, a anunţat, sâmbătă, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, într-un briefing de presă. Pentru comparaţie, ministrul spune că în 2017, se cheltuiau pentru investiţii 4,3 miliarde de lei.

“Cea mai mare sumă acordată investiţiilor în ultimii zece ani de zile. Acest lucru a dus la creşterea economică din primul trimestru. Doar prin investiţii poţi să creşti şi să plăteşti şi celelalte cheltuieli. În plus, cheltuielile cu investiţiile au ajuns în luna mai la nivelul cheltuielilor lunare pe pensii şi salarii. Dorim să depăşim cheltuielile pe pensii şi salarii prin cheltuieli acordate investiţiilor”, a spus Cîţu.

Şeful de la Finanţe a anunţat toate cheltuielile din bugetul public pentru luna mai. Astfel, cheltuielile de personal au fost de 8,9 miliarde de lei. Cheltuielile pe bunuri şi servicii au fost de 1 miliard de lei, iar cheltuielile pentru pensii au ajuns la aproximativ 6,4 miliarde de lei.

Cheltuielile pentru Covid-19 au fost de 2,3 miliarde de lei sub forma de îndemnizaţii acordate pe perioada suspendării temporare a contractelor de muncă şi 454, 4 milioane de lei pentru îndemnizaţii acordate pentru alţi profesionişti, tot pentru şomaj tehnic, dar pentru alte categorii.

Alte 59 milioane de lei au fost acordate pentru deconectarea cheltuielilor de carantină. Părinţii au primit 9 milioane de lei pentru supravegherea copiilor pe perioada închiderii temporare a unităţilor de învăţământ. Tot în mai s-au plătit şi 637 milioane lei concedii medicale, mai anunţă Cîţu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici