Ciucă anunţă că depozitele de gaz ale României sunt la 41% din capacitate / Premierul care este obiectivul înainte de iarnă

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat marţi că depozitele de gaz ale României sunt în prezent la 41% din capacitate, dar că procentul va ajunge la 80% până la 1 noiembrie.

939 afișări
Imaginea articolului Ciucă anunţă că depozitele de gaz ale României sunt la 41% din capacitate / Premierul care este obiectivul înainte de iarnă

Ciucă anunţă că depozitele de gaz ale României sunt la 41% din capacitate / Premierul care este obiectivul înainte de iarnă

„Există o decizie la nivelul UE şi fiecare ţară membră trebuie să intre în iarnă cu 80% din capacitatea de depozitare. În momentul de faţă suntem puţin peste 40%, 41%, angajamentul nostru faţă de noi în primul rând şi faţă de UE este ca până la 1 august să avem în depozite 46%, până la 1 septembrie 57%, până la 1 octombrie 66%, şi până la 1 noiembrie 80%”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă 80% din capacitatea de stocare este o cantitate suficientă pentru iarna care vine, premierul a spus: „Este minimum necesar pentru a avea asigurată cantitatea de gaz necesară pentru a trece prin iarnă. Sigur, se fac demersuri, sunt în discuţii elementele de contract cu Azerbaidjan, se discută cu partea americană pentru gaz lichefiat şi de asemenea discutăm, pentru că nu depindem doar de partea de origine, discutăm şi de zonele de tranzit şi trebuie să facem în aşa fel încât să primim acceptul de la ţările de tranzit, respectiv Turcia, Bulgaria şi Grecia. Ştiţi foarte bine că am depins şi de interconectorul dintre Grecia şi Bulgaria , am înţeles că este finalizat şi putem să discutăm mai facil despre această posibilitate de aducere a gazului în ţară”.

La rândul său, ministrul Energiei susţine că, în prezent, cantitatea de gaz stocată este cu 200 de milioane de metri cubi mai mare decât cea de anul trecut.

„Vă asigur că vom avea gaze în depozite, cel puţin la nivelul anului trecut, unde am avut 80% şi am rămas cu 700 de milioane de metri cubi în stoc”, a spus Virgil Popescu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici