Ciucă: Să integrăm proiectele, pentru că vom avea o capacitate de extracţie mult mai mare a gazului

E foarte important să integrăm proiectele în ceea ce priveşte exploatările de gaz natural, pentru că România va avea o capacitate de extracţie a gazului natural mult mai mare odată ce se demarează proiectul offshore din perimetrul Neptun Deep, a spus, joi, premierul Nicolae Ciucă.

201 afișări
Imaginea articolului Ciucă: Să integrăm proiectele, pentru că vom avea o capacitate de extracţie mult mai mare a gazului

„Ceea ce cred că este important, prin finalizarea acestui gazoduct, este proiectul mare, ducerea la finalizare în următorii trei ani a proiectului mare de conectare între regiunea de nord-est şi regiunea de nord-vest, pe gazoductul care urmează să fie finalizat în trei ani. Am înţeles de la domnul director că sunt toate elementele de planificare finalizate şi urmează să înceapă lucrările pentru ca de la Vatra Dornei să existe continuitate prin Iacobeni, Cârlibaba, Prislop şi Borşa. Există, de asemenea, şi posibilitatea ca şi prin Pasul Tihuţa, de la Vatra Dornei către Bistriţa, să se realizeze un alt coridor de aprovizionare cu gaze, care are ca perioadă de implementare un termen proiectare la 5 ani”, a afirmat Nicolae Ciucă, prezent la deschiderea de către Transgaz a magistralei de gaz natural Pojorâta-Vatra Dornei..

El menţionează că este important ca România să finalizeze, însă, proiectul care leagă Vatra Dornei de Borşa, pentru că este „cel mai pretabil şi cel care se va realiza în perioada de timp cea mai scurtă”.

„Sunt cât se poate de interesat să vedem aceste proiecte finalizate. Este foarte important să înţelegem şi să integrăm proiectele care au început la nivelul Ministerului Energiei, în ceea ce priveşte exploatările de gaze, pentru că vom avea o capacitate de extracţie mult mai mare odată ce se demarează proiectul offshore din perimetrul Neptun Deep. Am început exploatarea la Blaxi Oil and Gaz, vara aceasta. Toate acestea trebuie să se alinieze într-un fel, astfel încât capacitatea noastră de extracţie, cu capacitatea de transport, să permită o distribuţie echilibrată la nivelul întregii ţări şi desigur să folosim această oportunitatea în tot ceea ce înseamnă dezvoltarea industriei petrochimice şi acolo unde este cazul, să şi asigurăm exportul de gaze acolo unde este necesar”, conchide premierul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici