Clasamentul celor mai scumpe 62 artere comerciale din lume. Pe ce loc este Bulevardul Magheru

Bulevardul Magheru din Bucureşti a coborât şase poziţii, până pe 52, într-un top al celor mai scumpe 62 artere comerciale din lume, iar Capitala se află la jumătatea unui clasament realizat în funcţie de prezenţa retailerilor internaţionali.

973 afișări
Imaginea articolului Clasamentul celor mai scumpe 62 artere comerciale din lume. Pe ce loc este Bulevardul Magheru

Clasamentul celor mai scumpe 62 artere comerciale din lume.Pe ce loc este Bulevardul Magheru (Imagine: arius Vasilica/Mediafax Foto)

Astfel, potrivit companiei de consultanţă imobiliară Cushman&Wakefield, Bulevardul Magheru a coborât de pe locul 46 pe 52, în clasamentul celor mai scumpe artere comerciale din lume, în condiţiile în care chiria percepută în această zonă se ridică la 720 de euro pe metru pătrat pe an, respectiv 60 de euro pe lună.

Din regiunea Europei Centrale şi de Sud-Est, în urma Bucureştiului se mai află capitalele Sloveniei, Slovaciei şi Bulgaria. Cea mai importantă arteră comercială din Liubliana, Čopova se află pe locul 52, la egalitate cu Magheru. Bratislava este poziţia 57, cu o chirie de 504 euro/mp/an în Downtown, iar Vitosha Blvd din Sofia este plasat pe locul 59, cu o chirie medie de 480 de euro/mp/an.

Cel mai bine în clasament din Europa Centrală şi de Sudă-Est stă Rusia, Moscova fiind plasată pe locul 13, cu 3.546 de euro pe metru pătrat pe an, Ucraina (locul 23, Kiev, Kreschatik Street, 2.364 euro/mp/an) şi Cehia (locul 27, Praga, Na Prikope/Wenceslas Square cu 2.100 euro/mp/an).

Capitala Ungariei, cu Váci Utca, a fost clasată pe locul 41, cu o chirie de 1.080 de euro/mp/an, iar Varşovia (Polonia) pe locul 43, în condiţiile în care pe cea mai importantă arteră din acest oraş, ul. Nowy Swiat, chiriile sunt de 1.020 de euro/mp/an.

Cea mai scumpă arteră comercială din lume este Causeway Bay, din Hong Kong, unde spaţiile de retail se închiriază cu 22.307 euro/mp/an, respectiv 1859 euro/mp/lună. Aceasta a detronat bulevardul 5th Avenue din New York, plasat în acest an pe locul secund, cu un preţ de 21.204 euro/mp/an. Pe poziţia trei în clasamentul global se află Avenue des Champs-Élysées din Paris, care a urcat două poziţii faţă de anul trecut, cu o chirie de 9.573 de euro/mp/lună.

Pe de altă parte, compania Jones Lang LaSalle, a plasat Bucureştiul pe poziţia 30 din 57 de pieţe din lume, în funcţie de prezenţa retailerilor internaţionali şi pe 29 din 55, după activitatea brandurilor de modă de lux. Din acest punct de vedere, capitala României stă mai bine decât oraşe importante din Europa, precum Lyon, Copenhaga, Manchester, Stuttgart, Bordeaux, Lille, Liverpool sau Ankara.

Cea mai bună prezenţă a retailerilor internaţionali se remarcă la Londra, Paris şi Moscova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici