Clienţii băncii spaniole Bankia au retras UN MILIARD DE EURO într-o săptămână

Clienţii băncii spaniole Bankia, naţionalizată săptămâna trecută din cauza situaţiei grave în care se află, au retras în ultima săptămână peste 1 miliard de euro din conturi, potrivit ediţiei de joi a ziarului El Mundo.

556 afișări
Imaginea articolului Clienţii băncii spaniole Bankia au retras UN MILIARD DE EURO într-o săptămână

Clienţii băncii spaniole Bankia au retras un miliard de euro într-o săptămână (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Noul preşedinte al Bankia, Jose Ignacio Goirigolzarri, a informat consiliul director că clienţii au retras masiv bani după naţionalizare, scrie El Mundo, citând informaţii obţinute în urma şedinţei boardului instituţiei financiare.

Guvernul a naţionalizat săptămâna trecută Bankia, în încercarea de a estompa temerile că instituţia s-ar putea prăbuşi sub greutatea pierderilor generate de crash-ul pieţei imobiliare spaniole în 2008.

Incertitudinile privind costurile suportate de statul spaniol pentru consolidarea sectorului bancar au alimentat temerile investitorilor că ţara ar ptuea avea nevoie de un "bailout" costisitor, un risc major pentru supravieţuirea zonei euro.

Acţiunile Bankia au căzut miercuri cu 10%, după o săptămână de deprecieri masive, micii investitori care au participat în iulie 2011 la oferta publică iniţială a instituţiei renunţând în masă la participaţii. Valoarea acţiunilor băncii a scăzut cu peste 50% de la flotarea la bursă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici